Örömünnep a völgyben

Első alkalommal rendezik meg augusztus elején a Kolostorok és Kertek Rendezvényterületén a Veszprémi Varázslatot.
 
 

Örömünnep a völgyben

Első alkalommal rendezik meg augusztus elején a Kolostorok és Kertek Rendezvényterületén a Veszprémi Varázslatot.
 
 
 
 
 

Örömünnep a völgyben

Első alkalommal rendezik meg augusztus elején a Kolostorok és Kertek Rendezvényterületén a Veszprémi Varázslatot.

A rendezvénysorozat augusztus 8-án 16.00-kor kezdődik és 9-én éjfélig tart. Az I. Veszprémi Varázslat az Örömünnep rendezvénysorozat 7. állomása.

A völgybe látogató vendégek a két nap alatt előadásokat hallgathatnak meg az egészséges életmódról, a tudatos életvitelről és táplálkozásról. Lesznek bemutatók, többek között a napjainkban egyre elterjedtebb keleti mozgásformákról. A családi programok keretében sok látnivalóval találkozhatnak az idősek és a fiatalok, és lesznek kézműves kiállítások, koncertek, vetítés és fényfestés.

Némedi Lajos alpolgármester szerint a rendezvény jól illeszkedik a város egész éves kulturális programsorozatába. Ezen a két napon a helyszíneken mégis egyfajta más kultúra jelenik meg, mert mindenkire valamilyen „varázslat” vár.

A programokat nézve meggyőződése az, hogy akik a völgybe kilátogatnak sokféle színes és hasznos programmal találkozhatnak. Ezekben a napokban megtapasztalhatják, hogy a szívhez és a lélekhez vezető útra a csenden keresztül lehet eljutni.

Kálazi Ági, a rendezvény háziasszonya a rendezvény fő üzenetét a keleti kultúrákra, a keleti bölcsek gondolatvilágára vezette vissza. Ezek a létezést és az élet örömét helyezték előtérbe. Ezért viszont mindenkinek oda kell figyelnie magára.

A teljesség a testnek programokkal, ezt kívánják elősegíteni, mert tanácsokat adnak a helyes életvezetésre, a táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. A testi felújulás mellet előadások hangzanak el a konfliktus helyzetek feloldására, a nehéz élethelyzetek megoldására. A gyerekprogramokban a fejlődő fiatalok kreativitását próbálják aktivizálni és ezzel segíteni a szellemi fejlődésüket.

Gecs Mónika a rendezvény másik házigazdája arra hívta fel a figyelmet, hogy a két nap során több művészeti jellegű program is szerepel. A művészeti alkotások bemutatása mellett itt a helyszínen is készülni fognak kézműves alkotások. A zenei programokra elsősorban veszprémi és a városhoz kötődő együttesek és szólistákkal fogunk találkozni. A táncprogramok is nagyon változatosak, színesek lesznek.

Meggyőződése, hogy a völgyben egy igazi családi ünnep lesz ebben a két napban. Örömünnep azoknak, akik egy kicsit másképpen szeretnének élni, változtatni akarnak eddigi életükön.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.