Összefogással a zongoráért

A Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott a ”Zongora Veszprémnek” kezdeményezéshez.
 
 

Összefogással a zongoráért

A Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott a ”Zongora Veszprémnek” kezdeményezéshez.
 
 
 
 
 

Összefogással a zongoráért

A Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott a ”Zongora Veszprémnek” kezdeményezéshez.

Oberfrank Pál színházigazgató és Neaubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott az egyesület gyűjtési akciójához.

A kezdeményezés célja az, hogy a város rendelkezzen egy professzionális, a zenei hangversenyek színvonalas megtartására alkalmas zongorával. Az elmúlt időszakban nagyon sok magán személy, iskola, közhivatal és vállalkozás csatlakozott a felhíváshoz és a mai napig a zongora vételárának a fele a számlára befizetésre került.

Oberfrank Pál személy szerint is örül annak, hogy megtalálták a lehetőségét, hogy a színház tevőlegesen is hozzájárulhat a nemes cél a megvalósításához. A színházban dolgozók számára ugyanis nagyon fontos, hogy egy ilyen versenyzongora a város rendelkezésére álljon. Ezért úgy gondolták, hogy a színház az új bemutatójának főpróbáját nyilvános előadásként meghirdeti, és erre várják az adakozásban szerepet vállaló nézőket.

Ez a bemutató semmiben nem különbözik majd a további előadásoktól. Egyfajta próbaként szerepel viszont abban, hogy segítheti a színészi produkciók tökélesítését. A főpróbáig ugyanis nézők nélkül gyakoroltak és ezért természetesen nem ismerhetek a nézői reakciók sem. A nyilvános főpróba ebben segítheti a színészek munkáját és lesz újdonság a nézők számára.

Az igazgató szerint, akik március 17-én a „Család ellen nincs orvosság”- című komédiára eljönnek, egy nagyon szórakoztató és művészileg is tartalmas darabot fognak látni. Ennek a színműnek vannak olyan jelenetei, amikor a néző a saját sorsával is szembesülhet. Egy nagyon színvonalas darabról van szó, amit az életről szól és ezért csak mesterien szabad játszani.

Oberfrank Pál elmondta, hogy a főpróbára jelképesen kell/lehet jegyet váltani. A jegy megváltása csak jelképes, mert a kifizetett összeg adománynak számít és a belépőknek természetesen felső határa nincs.

Neaubauer Sándorné elnök azt hangsúlyozta, hogy az egyesületük által felvállalt kezdeményezés az utóbbi hónapokban nagyon felpörgött.

Többek között jelentkezett egy új támogató, aki két millió forint támogatást adott, azzal a feltétellel, hogy jövő év januárig a zongorát meg kell vásárolni. Amennyiben ez nem következik be, a felajánlást visszakérik.

Az egyesületnél bíznak abban, hogy a színház kezdeményezése is segít a vállalás teljesítését és a nyár végére meg lesz a tervezett 20 millió forint. Ez már elegendő lehet ahhoz, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a zongora megvásárlásáról.

Az elnök kiemelte azt, hogy továbbra is várják az adományokat. Az adakozók nevei, a vállalásuknak megfelelően felkerülnek a Hangvilla falára, de ehhez az adakozóknak az irodájukban hivatalosan is regisztrálniuk kell.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.