Az élen a helyzet változatlan...

Reveland fantasztikus védéseivel ismét legyőzte a bajnokot a veszprémi futsalcsapat.
 
 

Az élen a helyzet változatlan...

Reveland fantasztikus védéseivel ismét legyőzte a bajnokot a veszprémi futsalcsapat.
 
 
 
 
 

Az élen a helyzet változatlan...

Reveland fantasztikus védéseivel ismét legyőzte a bajnokot a veszprémi futsalcsapat.

Az NB I. 16. fordulójában a két csapat helyezésének megfelelően szinte telt ház fogadta a tavaszi szezon hazai nyitómérkőzésén pályára lépő csapatokat. A harmadik helyezett házigazda bakonyiak és a táblázat negyedik helyén álló berettyóújfaluiak összecsapására pikáns helyzetben került sor. A veszprémiek ugyanis ősszel, a mérkőzéssorozat hetedik fordulójában, idegenben is biztos, 5:3-as győzelmet arattak a bajnok gárda ellenében. Most a visszavágó előtt (igaz, a vendégek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak) azonos volt a pontszám, mindkét együttes 32-32 ponttal rendelkezett. A VFC sokkal több gólt lőtt eddig, de többet is kapott, mint rangos ellenfele. Érdekes csatára volt tehát kilátás.

Nyílt sisakkal kezdett mindkét csapat és sokáig a visszavágás vágyától fűtött vendégek irányították a játékot. Adódtak helyzetek mindkét kapu előtt, de végül a 17. percben Tatainak sikerült betalálni, így 1:0-as veszprémi vezetésnél vonultak pihenőre a fiúk.

Fordulás után tovább folytatódott a rendkívüli taktikai csatározás, de a hálók továbbra is érintetlenek maradtak. A 33. percben azonban Boromisza D. kettőre (2:0) növelte a helyiek előnyét, s úgy tűnt: ezzel meg is van a három pont. A vendégek azonban nem adták fel, és - lesz, ami lesz - a hajrában a kapusukat is mezőnyjátékos váltotta fel. Ennek az lett az eredménye, hogy már a következő percben szépítettek, 2:1. Az utolsó percekben hallatlan izgalmak közepette küzdött a Berettyóújfalu az egyenlítésért, azonban a fantaszitikus lelkesedéssel harcoló bakonyiak - nem utolsó sorban a szenzációsan védő Reveland Zoltán révén - mind akciót hárítottak. Ezzel a Veszprém ebben a bajnokságban már másodszor győzte le a bejnokot!

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 16. forduló: 1. FCV – MVFC-Berettyóújfalu 2:1 (1:0). Veszprém, 1200 néző. V.: Kovács G., Czene-Joó, Wittner. FCV: Reveland ­­– Finta, Tatai, Boromisza G., Tar. Csere: Sárdi (kapus), Bényi, Németh, Bánfalvi, Vas, Boromisza D., Mudra. Edző: Madarász János. Berettyóújfalu: Tihanyi – Szabó P., Rábl, Dávid, Birinyi. Csere: Mezei (kapus), Komáromi, Nagy T., Lovas, Gál, Sánta, Hajdu, Trencsényi. Edző: Turzó József. Gólszerzők: Tatai (17.), Boromisza D. (33.), ill. Nagy T. (34.).

A többi eredmény: Rába ETO - Déli FC 8:1, Haladás - Dunaferr 4:4, Újszeged - Aramis 1:9, Pioneers - Rubeola 4:3. Az élen az állás: 1. Rába ETO 41, 2. Aramis 35, 3. FC Veszprém 35, 4. Berettyóújfalu 32.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.