Nem történt tragédia

Negyedik helyen zárta a másodosztályú kosárlabda-bajnokságot a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém KK.
 
 

Nem történt tragédia

Negyedik helyen zárta a másodosztályú kosárlabda-bajnokságot a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém KK.
 
 
 
 
 

Nem történt tragédia

Negyedik helyen zárta a másodosztályú kosárlabda-bajnokságot a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém KK.

Meglepetés nem történt azzal, hogy salgótarjáni tripla vezette fel a harmadik hely sorsáról döntő találkozót, lévén, az előző derbiken is gyakran próbálkoztak a „világ végéről”. Ami ennél lényegesebb, elszakadni nem tudtak a sérülések miatt tartalékos mieinktől. Takácsék koncentráltan tették a dolgukat, így a második percben már öt lepattanónál jártak. Okosan és kellő elánnal kosárlabdáztak a vendégek, mivel a védelmük jól összeállt, az ellenfél szinte csak hárompontosokból volt eredményes, 6:5. Egyébiránt mindkét fél gondosan megszervezte a hátsó alakzatát, Kámánnak is kintről „kellett” elsüllyeszteni egy dobást, de az ex-válogatott hiába iparkodott, sokáig képtelen volt túltenni Szabó hármas-mutatóin. Fegyelmezettek voltak az egyetemisták, a sípmesterek alig ítéltek ellenük szabálytalanságot, elől pedig értékesítették a helyzeteiket, 11:15. Közben a tarjániak időnként meginogtak, a centerük két büntetőt is kihagyott. Ebben a periódusban nagyjából az történt a pályán, amit a veszprémiek akartak.

A folytatásban Kámán a második blokkját is kiosztotta. Az állás viszont nem változott, az együttesek sok pontatlansággal szolgáltak: mindenekelőtt rossz dobásokat, illetve átadásokat lehetett feljegyezni. Novák törte meg a gólcsendet; gárdája elszántságát jelezte, hogy akkortájt tizenhét lepattanónál jártak. A küzdőtéri káosz nem tetszhetett Mérész-edzőnek, időkéréssel próbált rendet tenni, hiszen érezte: fogható a másik oldal. Ezt követően még jobban figyeltek a tanítványai, akik labdákat és könnyű kosarakat szereztek, 17:22. A trénerek forgatták a keretüket, keresték a legjobb ötösüket, e tekintetben Czigler-mester volt könnyebb helyzetben, ugyanis hosszabb kispaddal rendelkezett. Ehhez képest öt percig voltak gólképtelenek, 18:25. Az erőteljesen és dinamikusan játszó bakonyiaknál ezután akadozni kezdett a gépezet. Gondok akadtak az összpontosítással, s a győzelmi kényszerben lévő hazaiak kihasználták a hibáikat. Előbb belátható távolságon belülre jöttek (22:25), majd tizenhárom-nullás rohamuk eredményeként megléptek, 31:25. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, emiatt a nagyszünetig messze kerültek a legjobb formájuktól.

Veszprémi labdaszerzésekkel és pontokkal indult a második félidő, Verteticsék a nehézségeiken felülkerekedve egymásért is játszottak, 33:31. Sajnos a csapat a felzárkózással – némi túlzással – ellőtte a puskaporát, a fiúk lassan gondolkodtak és cselekedtek, ezért az állás minden volt, csak megnyugtató nem, 40:31. Mivel Takácsék nehezen találtak fogást a riválison, a szakvezetőjük újra magához rendelte őket. A „fejmosás” után is tanácstalanság jellemezte a veszprémiek produkcióját, a lefújásig tizenegy triplát hintő Helmecziék pedig nem vették le a lábukat a gázpedálról, 48:31. Alighanem az újabb, ezúttal tizenöt-nullás sorozatukkal eldöntötték a nem túl magas színvonalú csatát. A szétesett HOYA-PEV csak asszisztált a villanásaikhoz. A negyed végéig a hárompontosokat favorizáló Kámánék összekapták magukat, az erő- és energia tartalékaikat mozgósítva feljöttek 48:39-re. Állandósult a csapatok közötti tíz-tizenkét pontos különbség, a „nyugati-elsőn” mind inkább érződött a fáradtság.

Ledolgozhatatlannak tűnő, tizenhárom pontos hazai vezetéssel kezdődött a záró felvonás, de a differencia hamarosan tovább nőtt, 60:42. Sorra maradtak ki Simonék közeli és távoli próbálkozásai, nem főként emiatt, de nagyon hiányzott a soraiból Körtélyesi Gergely. Az egyetemistáknál csak hárman értek el hatosnál jobb teljesítményindexet. A találkozó ezen szakaszát egyértelműen az ellen kontrollálta. Előnyt kovácsoltak a ki nem kényszerített hibákból, valamint az összpontosítási és fizikai problémákból. A hajrában, mikor már esély sem volt a pályaelőny visszavételére (67:50), a küzdelem alábbhagyott, a cserék is szerepet kaptak. Akik a klub honlapjának tudósítása szerint betaláltak ugyan, de a "műsort" stílszerűen egy észak-magyarországi hármas zárta le, 70:58.

Ezzel a veszprémiek kosárlabda csapata a két nyert meccsig tartó versenyfutást 2:1 arányban elveszítette és a 2015/16-os NB I/B-s bajnokság negyedik helyén végzett.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B., 3. mérkőzés a harmadik helyért: Salgótarjáni KSE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70:58 (17:15, 16:12, 22:15, 15:16). Salgótarján, 300 néző. V.: Pozsonyi, Sallai, Balogh. Salgótarján: Szabó P. 22/12, Helmeczi 12/6, Dániel 2, Oluic 4, Varga. Csere: Béres 12, Szabó D. 6/6, Schéda 5/3, Sömenek 4/3, Tutus, Kovács K. 3/3. Edző: Czigler László. Veszprém: Vertetics 10, Simon 10, Kálló 5/3, Kámán 17/15, Takács 7. Csere: Sipos 2, Novák 2, Kováts, Herbel 3/3, Szeifert, Kovács D. 2. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.