Véglegesítették lemondásukat

Nem kaptak választ kérdéseikre, ezért hivatalossá vált a Szolidaritás 23 megyei, illetve városi koordinátorának lemondása.
 
 

Véglegesítették lemondásukat

Nem kaptak választ kérdéseikre, ezért hivatalossá vált a Szolidaritás 23 megyei, illetve városi koordinátorának lemondása.
 
 
 
 
 

Véglegesítették lemondásukat

Nem kaptak választ kérdéseikre, ezért hivatalossá vált a Szolidaritás 23 megyei, illetve városi koordinátorának lemondása.

Mint arról beszámoltunk, a mozgalom múlt heti, Veszprémben megtartott regionális ülésén is felszínre kerültek az Árok Kornél társelnök eltávolítása miatti belső feszültségek. A rendezvényen be is nyújtották lemondásukat, melyet február 27-ig, hétfőig felfüggesztettek, hogy választ kapjanak a megfogalmazott kérdéseikre. A válasz azonban tájékoztatásuk szerint nem érkezett meg, többszöri felszólításra sem, ezért lemondásuk véglegessé vált és közleményt adtak ki.

Ebben úgy fogalmaztak, törekvéseik és szándékuk ellenére valamilyen oknál fogva azon kezdeti irányelvek, melyek a mozgalom beindításakor célok voltak, nem vagy nehezen valósultak, valósulnak meg, illetve folyamatos probléma az alulról jövő kezdeményezések és a központi döntések között és hiányolták az egyeztetéseket, az információáramlást.

Véleményük szerint a három társelnök, Székely Tamás, Székely Sándor és Kónya Péter nem az eredeti irányvonal szerint halad, Árok Kornél viszont a mozgalom indulásakor meghatározott úton járt.

Úgy vélik, az "Egy mindenkiért, mindenki egy ellen" elv kezd teret nyerni a társelnöki karban és azt látták, hogy valamilyen oknál fogva csak az a szempont, hogy három társelnök lejárassa, ellehetetlenítse a negyediket.

Emellett ellentétes információkat kellett volna továbbítaniuk a mozgalom tagjai felé, például először azonnali kormányváltásról történt kinyilatkoztatás volt a cél és irányvonal, majd később az, készüljenek a 2014-es választásokra.

Ezek a problémák először a három vas megyei koordinátor, majd több megyei és városi tisztségviselő lemondásához vezettek már február 20-a előtt. Árok Kornél akkori eltávolítása után viszont már azok is átértékelték és kielemezték a kialakult helyzetet, akik még addig nem mondtak le megbízott tisztségükről. Árok Kornél eltávolítását a mozgalom társelnöki posztjáról sokan nem értik, hiszen ő soha nem csinált abból titkot, hogy tagja a Szövetség az Egységes Magyarországért elnevezésű bejegyzett pártnak. Tagja és nem tisztségviselője. Mint ahogyan azon szándékát sem titkolta, hogy hivatásos szolgálati viszonyának megszűnését követően a párt soron következő kongresszusán tisztségre fog pályázni.

A Magyar Szolidaritás Mozgalomhoz csatlakozottak között sokan vannak, akik valamilyen pártnak tagja, az egyik társelnök egy másik szervezetnek is a társelnöke. A lemondottak véleménye szerint bizonyos jelek arra engedtek következtetni, hogy valakik a háttérből politikai befolyással is próbálnak a mozgalomra esetleg még nyomást is gyakorolni, illetve a mozgalmon keresztül kívánnak a politika színterére fel vagy inkább visszakapaszkodni, és a Magyar Szolidaritás Mozgalmat általuk nem ismert - ennek nyomán nem is támogatható - célokra felhasználni.

A 23 koordinátor a közlemény szerint a jövőben tovább dolgozik az általuk kitűzött célok elérésért, de azt nem a Szolidaritás keretein belül tesszük.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.