Év végi ünnepek programjai a színházban

Idén is változatos és színes programokkal készül a Veszprémi Petőfi Színház az év végi ünnepekre.
 
 

Év végi ünnepek programjai a színházban

Idén is változatos és színes programokkal készül a Veszprémi Petőfi Színház az év végi ünnepekre.
 
 
 
 
 

Év végi ünnepek programjai a színházban

Idén is változatos és színes programokkal készül a Veszprémi Petőfi Színház az év végi ünnepekre.

Az év végéhez kapcsolódó programokról Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes adott tájékoztatást. A „Csillagszóró” bérlet már nem újdonság, de az évről-évre változik. Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a „Kiscsillag” és a „Felnagycsillag” program. Az utóbbi program első előadásaként a Balfácánt vacsorára – című fergeteges vígjáték kerül színpadra, ennek az időpontja december 29-a.

A „Kiscsillag” bérlet az Alma Együttes koncertjével indul, amelyre szeretettel várják, a családokat. Mindkét bérletnek lesz még kettő-kettő előadása, amit január és február hónapban láthatnak a bérletet váltó nézők.

A tényleges újdonságot a „Repeta Bérlet” jelenti. Repeta a Petőfiben, Repeta a Játékszínben. Úgy, mint az iskolai menzán mikor a gyerek újra kér az általa elismert ételből. Felmérték a nézői igényeket és ennek figyelembevételével elevenítik fel az elmúlt évek sikeres színházi bemutatót.

A nézők a mai napig két előadást választottak ki: A család ellen nincs orvosság, valamint a Tokaji aszút - fogják újra bemutatni a bérletet váltó nézőiknek. A repeta a játékszínben abból is más, hogy itt nem csak az elmúlt évi bemutatóiból választhatnak a nézők, hanem a régebbi előadások is szóba jöhettek.

Ilyen az „Emlékszilánkok” Szilágyi Tibor önálló előadói estje és a „Háború vagy béke Veszprémben” című előadása, valamint a Radnóti est, amire érezhetően nagy volt az érdeklődés. Ez lesz az a három játékszíni kínálat, amire a repeta bérleteseket várják.

A karácsonyi programokról Oberfrank Pál igazgató elmondta, hogy az idén a hagyományoknak megfelelően "belehúznak" az év végi ünnepekbe.

A My Fair Lady bemutatója után, december 26-án várják az ünnepi ételektől jóllakott közönséget egy kis kikapcsolódásra. Ezt a „Múlnak a gyermekévek” karácsonyi változatával teszik, amelynek a vendége Kovács Kati művésznő lesz. Utána gyorsan „felugranak egy repülőre” és Erdélyben folytatják a karácsonyi programot és Csíkszeredán lépnek fel. Itt is a „Múlnak a gyermekévek” műsor egy újabb változatával mutatják be.

Akik a televízióban követik a tehetségkutató műsorokat, találkozhattak Szőcs Renátával, aki most a siker kapujában áll. A csíkszeredai fiatal, akinek egy nagy élmény lehet az, ha a Petőfi Színház társulatával léphet fel a saját városában. Ez december 28-án lesz, de mivel nagyon nagy az előzetes érdeklődés lehet, hogy két előadás is fel kell vállalniuk.

Az évbúcsúztató 31-én 17 órakor lesz a „Köszönöm, hogy imádott...” - címmel, a filmművészet nagy slágerei kerülnek színpadra. Az előadáson élő zenekarral, a régmúlt népszerű film slágereit éneklő Karádi Katalintól indulnak el egészen a napjainkig. Olyan dallamok elevenednek meg, amelyek valamikor már megérintették a kor embereit és ma élőkben is kellemes emlékeket elevenítenek fel.

A színházi előadásra 440 vendéget várnak, megkínálva őket egy köszöntő, majd egy meglepetés itallal. A színházban szilveszterezőket az év utolsó napján a bemutató előadással, majd háromfogásos vacsorával, és reggelig tartó mulatozással várják.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.