Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyert

Rosberg volt a fekete bárány Spában, óriási füttykoncertet kapott.
 
 

Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyert

Rosberg volt a fekete bárány Spában, óriási füttykoncertet kapott.
 
 
 
 
 

Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyert

Rosberg volt a fekete bárány Spában, óriási füttykoncertet kapott.

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, amelyen az összetettben vezető német Nico Rosberg (Mercedes) második lett, és növelte az előnyét a versenyt feladni kényszerülő csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

A 25 éves Ricciardónak ez volt pályafutása és egyben idei harmadik futamgyőzelme. A pódiumon Eddie Jordan korábbi autóversenyző és csapatvezető interjúvolta meg a három dobogóst. Daniel Ricciardót arról kérdezte, milyen érzés volt szinte végig az élen haladni, hiszen az előző két győzelme alkalmával az utolsó körökben vette át a vezetést.

- Fontos volt, hogy konzisztens legyek, tartsam a köridőket. Amikor hallottam, hogy Rosberg harmadszor is kereket cserélt, tudtam, hogy gyors lesz a végén, ügyelnem kellett erre. Bíztam benne, hogy minden egyben marad az autón és nem lesz műszaki problémám - mondta az ausztrál, aki a szurkolók támogatását is megköszönte.

A vb-éllovas Nico Rosberg és nagy riválisa, egyben márkatársa, Lewis Hamilton autója a második körben összeért, emiatt utóbbi pilóta defektet kapott, visszacsúszott a mezőny hátsó részébe, majd öt körrel a vége előtt feladta a nagydíjat. A német óriási füttykoncertet kapott a nézőktől, emiatt Eddie Jordan többször figyelmeztette a közönséget.

- Megpróbáltam kívülről megelőzni Lewist, végül összeértünk, ami mindkettőnk versenyét tönkretette a csapat szempontjából, így alakult. Nem lenne fair, ha most kommentálnám, vissza kell néznem videóról, hogy mi történt. Számítottunk a kettős győzelemre, de sajnos nem jött össze nekünk a mai nap - mondta az incidensről Rosberg.

A harmadik helyen a hatharom.hu tudósítása szerint Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája ért célba.

- A csapat rendkívül jó munkát végzett, jó úton haladunk, nekem ez már a negyedik dobogós helyezésem. A legmagasabb fokára szeretnék felállni, de ha tudjuk tartani ezt a szintet, szép jövőnk lehet. Ebben a szezonban aligha lesz meg az a kis plusz, szerencse is szükségeltetik ahhoz, hogy megelőzzük a Mercedeseket, még van min dolgoznunk, de jó irányba haladunk.

Eredmények. Belga Nagydíj, egyéniben: 1. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault), 2. Nico Rosberg (Mercedes), 3. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes), 4. Kimi Räikkönen (Ferrari), 5. Sebastian Vettel Red (Bull Racing-Renault), 6. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes).

Az egyéni világbajnoki pontverseny állása 12 futam után (még 7 van hátra): 1. Nico Rosberg (német) 220, 2. Lewis Hamilton (brit) 191, 3. Daniel Ricciardo (ausztrál) 156, 4. Fernando Alonso (spanyol) 119, 5. Valtteri Bottas (finn) 110, 6. Sebastian Vettel (német) 98 ponttal.

Csapatban: 1. Mercedes 411, 2. Red Bull Racing-Renault 254, 3. Ferrari 158, 4. Williams-Mercedes 150, 5. McLaren-Mercedes 111, 6. Force India-Mercedes 100 ponttal.

A világbajnoki sorozat két hét múlva, az Olasz Nagydíjjal folytatódik Monzában.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.