Nem ilyen bemutatkozásról álmodtak

Még a záró negyedben is vezetett a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a B-Beton Bonyhádi KSE ellen.
 
 

Nem ilyen bemutatkozásról álmodtak

Még a záró negyedben is vezetett a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a B-Beton Bonyhádi KSE ellen.
 
 
 
 
 

Nem ilyen bemutatkozásról álmodtak

Még a záró negyedben is vezetett a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a B-Beton Bonyhádi KSE ellen.

A kosárlabda NB I/B. nyugati-csoportjának első fordulójában rangadóján mindkét gárda nagy fordulatszámon kezdte a szinte teltházas ütközetet. A mutatott produkció azonban olykor még idény eleji volt. Ekkor a játékot sok pontatlanság és rossz dobás jellemezte. A negyedik percben a hazaiak még csak két szerzett pontnál jártak. Időkérés után 2:7-ről gyorsan 8:7-re módosították az állást. Farkas Attiláék egy ideig tartották minimális előnyüket, de a küzdelmes negyed végén a vendégek egy triplával visszavették a vezetést, 14:15.

A veszprémiek a következő játékrész elejét megnyomták, a mérkőzés ezen szakaszában igazi közösségként funkcionáltak: mindenki próbált a másik keze alá játszani, 22:15. A jó erőkből álló bonyhádiak aztán tettek arról, hogy a párharc továbbra is szoros maradjon, 33:32. A sok hibával tarkított, mindazonáltal lüktető első félidő végén Kámán Tamás triplája úgy kellett a vendéglátóknak, mint egy falat kenyér, 38:33.

Fordulás után is rögtön behullott egy hazai hárompontos, de az ellenfél megint feljött egy pontra, vagyis minden kezdődhetett elölről. A csata ezen részében Kámán vette hátára a csapatát, mégis Gáll Dominik távoli dobásával lett tízpontos a különbség a felek között, 50:40. A forgatókönyv ugyanakkor nem változott, a bonyhádiak újra visszajöttek a mérkőzésbe, 53:46.

Az egyetemisták az utolsó felvonásban egy ideig megint odatették magukat (56:48), ám az ellenfél nemhogy lemaradni nem akart, hanem hosszú idő után átvette a vezetést, 56:58. Ami ezután következett, azt jobb elfelejteni, helyesebben illik tanulni belőle: a veszprémiek teljesen szétestek. Amihez nyúltak, az rosszul sült el, a klub honlapjának tudósítása szerint a mezőnyből összességében sokkal jobban dobó vetélytárs pedig a pálya minden szegletéből betalált.

Jegyzőkönyv. Hoya-Pannon Egyetem – B-Beton Bonyhádi KSE 65:85 (14:15, 24:18, 15:13, 12:39). Veszprém, 400 néző. V.: Török, Sabáli, Németh. Hoya-PEV: Vertetics 13/3, Kováts, Kelemen, Kámán 19/6, Farkas 15. Csere: Czakó 8, Nagy, Takács 3/3, Gál 5/3, Novák P., Sipos 2, Novák B. Edző: Petőfi Áron. Bonyhád: Faragó 31/15, Lukács 16/9, Baki 7, Hegedűs 12, Tömösváry 10/3. Csere: Rutkai 4, Gébert 5, Verli, Kovács. Edző: Morgen Frigyes.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.