Székházostrom lett a tüntetésből

48 órás ultimátumot kapott a kormány az internetadó visszavonására.
 
 

Székházostrom lett a tüntetésből

48 órás ultimátumot kapott a kormány az internetadó visszavonására.
 
 
 
 
 

Székházostrom lett a tüntetésből

48 órás ultimátumot kapott a kormány az internetadó visszavonására.

A kedden beterjesztett jövő évi adótervezetben tűnt fel, hogy a kormány megadóztatná az internetet. A tervezet szerint 150 forintot kellene fizetni minden megkezdett gigabyte adatforgalom után. A hír óriási felháborodást váltott ki az emberekből, ezért Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője még aznap közölte: 700 forintban maximalizálnak a kirótt kötelezettséget.

Kedd este mozgalom indult a Facebookon „Százezren az internetadó ellen” néven, egy tüntetést is bejelentettek vasárnap estére. A József nádor térre az adót névleg beterjesztő Nemzetgazdasági Minisztérium elé vártak mindenkit, hogy demonstráljon az új adónem ellen. Az eseményre fél nap alatt tízezrek jelöltek vissza. A tüntetés előtt 40 ezren ígérték oda magukat a helyszínre.

Vasárnap a hvg.hu miniszterelnökségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök maga találta ki a fizetési kötelezettség bevezetését az adatforgalomra. Állítólag a befolyt összegből a rendvédelmi erőknek adnának fizetésemelést.

Este már az internetadó ellen tüntettek Budapesten. A József nádor térről induló demonstráció hivatalosan a Hősök terénél véget ért, de a lefújás után többen a Fidesz-székházhoz mentek. Itt egy csoport dobálni kezdte az ablakokat, többet be is tört, a kerítést egy helyen kidöntötte és felmászott az épület egyik erkélyére.

A szervezők a vs.hu tudósítása szerint hiába mondták a tömegnek, hogy vége a tüntetésnek, sokan a Fidesz-székháznál maradtak. Felmásztak az épületre, ablakokat törtek és kidöntötték a kerítést. 48 órás ultimátumot adtak a kormánynak az internetadó visszavonására.

Négy budapesti fiatalt G. Antalt, Z. Andrást, Sz. I. Ábelt és B. Gábort, valamint a tatabányai Sz. Zoltánt és R. Milán soproni lakost garázdasággal gyanúsítja a hatóság. Ellenük a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja az eljárást.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.