Vastaps köszöntötte a csapatot

Jóval száz pont fölé jutottak a veszprémi kosarasok a listavezetővel szemben!
 
 

Vastaps köszöntötte a csapatot

Jóval száz pont fölé jutottak a veszprémi kosarasok a listavezetővel szemben!
 
 
 
 
 

Vastaps köszöntötte a csapatot

Jóval száz pont fölé jutottak a veszprémi kosarasok a listavezetővel szemben!

A férfi kosárlabda NB I/B. negyedik fordulója előtt a házigazda HOYA-Pannon Egyetem két győzelem mellett egy vereséggel rendelkezett, míg a vendég MAFC II. - a nagymúltú, sokszoros bajnok pesti műegyetemiek 23 éven aluli gárdája - mindhárom eddigi meccsét megnyerte, s ezzel a teljesítménnyel a táblázat élén tanyázott. Nem a legjobbak voltak tehát az előjelek a péntek esti meccs előtt. Ráadásul a bakonyiak a Hepp-kupa legutóbbi (szintén negyedik) fordulójában hazai környezetben 84:93 arányban alulmaradtak a megyei rivális Pápával szemben, s ezzel elbúcsúztak a mérkőzéssorozattól...

Az első negyedben azonban a lelkes és váratlanul jó teljesítményt nyújtó Veszprém alaposan rácáfolt a várakozásokra. Sikerült kikapcsolni a fővárosiak 212 centi magas centerét, Timkó Norbertet, s ezzel kihúzták az ellenfél méregfogát. Előbb 11:5-re, majd 16:7-re elhúztak. Sajnos Vertetics ebben a szakaszban megsérült, de így is 25:19-el zárult a negyed.

A második etapban továbbra is jobbnak bizonyult a Petőfi-legénység a játék minden elemében, s az újabb (kilencpontos) különbség a nagyszünetben már tekintélyes előnyt, 57:42-őt eredményezett.

Szerencsére a továbbiakban sem "lazítottak" Kámánék, s a további tizenhármas különbség után a harmadik negyed végén már 87:59-et mutatott az eredményjelző tábla!

Az utolsó etapban (is) Petőfi Áron minden játékosának bizonyítási lehetőságet adott, ami azt eredményezte, hogy "csak" öt pont került közé. Azonban még az ebben a negyedben elért 24:19 is bőven elég volt ahhoz, hogy magasan a bűvös száz pont fölé kerüljön az idén nagyszerűen szereplő veszprémi egyetemista gárda!

Méltán zúgott a vastaps a mérkőzés végén.

Jegyzőkönyv. Kosárlabda NB I/B. Nyugati csoport, 4. forduló: HOYA-Pannon Egyetem VKC – MAFC II. 111:78 (25:19, 32:23, 30:17, 24:19). Veszprém, 400 néző. V.: Esztergályos, Tóth, Kéri. PE: Vertetics 7/6, Novák B. 7/3, Kámán 23/3, Sipos 17/3, Farkas 21. Csere: Gáll 7/3, Nagy 8/3, Kelemen, Takács 11, Kováts 8/6, Novák P. 2. Edző: Petőfi Áron. MAFC II.: Vittay 23/3, Koncz 13/6, Mócsán 15/3, Csapai 2, Timkó 7. Csere: Nikitin 6, Boldog, Pápai 4, Cserkúti 4, Szlávik 1, Somkuti 3. Edző: Garai Péter.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.