Tisztes helytállás idegenben

A férfi kosárlabda második vonal rangadóján az erőteljesebb, jobban koncentráló MTK nyert.
 
 

Tisztes helytállás idegenben

A férfi kosárlabda második vonal rangadóján az erőteljesebb, jobban koncentráló MTK nyert.
 
 
 
 
 

Tisztes helytállás idegenben

A férfi kosárlabda második vonal rangadóján az erőteljesebb, jobban koncentráló MTK nyert.

Nem kezdtek megilletődötten Novák Bencéék, miután labdákat és lepattanókat szereztek, kicsit megléptek a biztos helyzeteket elrontó hazaiaktól, 4:8. Később a vetélytárs főként büntetőkből volt eredményes, kisvártatva egyenlített is, miközben a veszprémiek sikertelenül próbálkoztak a tripladobásokkal. Aztán Kámán Tamás betalált távolról (13:18), ám a rivális erre zsinórban szerzett tizenkét ponttal felelt. A HOYA-PEV megtorpant, a sportolók a negyed hátralévő részében nem leltek rá a gyűrűtől való távolságra.

A második játékrészben az ellenállhatatlan Bódi Ferenc révén tovább növelték az előnyüket a vendéglátók (35-22), aztán az addig sok labdát eladó és a hárompontosokkal adós vendégek is észbe kaptak, 37:31. Petőfi-edző folyamatosan forgatta a csapatát, ugyanis a termelt pontok háromnegyedét sokáig a Vertetics Ádám-Kámán-Farkas Attila trió szerezte, s melléjük nem igazán zárkóztak fel a társak. Állandósult a felek közötti hat-nyolc pontos differencia, de a nagyszünet előtti percben rákapcsoltak az egyetemisták és javuló védekezéssel feljöttek 43:39-re.

Fordulás után nagy dobópárbajba kezdtek a gárdák, mindkét oldalon hullottak a kosarak. Ám az adok-kapokból végül a büntetődobásokat elhibázni nem tudó MTK jött ki jobban, 51:48, majd 57:48. A bakonyiak a folytatásban is mindennel kísérleteztek – hogy feljebb kapaszkodjanak –, csakhogy a több jobb egyéni teljesítményt felvonultató és hatékonyabban lepattanozó ellenfél állandósította a tíz pont körüli különbséget.

A záró játékrész elején végleg elúszott a hajó, mintha a veszprémi húzóemberek is elfáradtak volna, 72:57. Egyedül Farkas volt elemében, aki végül megnyerte a Bódival vívott dobópárbaját, azonban ez nem befolyásolta különösebben a találkozó képét. A vendégek a klub honlapjának tudósítása szerint a végén már távolról is betaláltak, így kozmetikázták valamelyest a végeredményt.

Jegyzőkönyv. Kosárlabda NB I/B., nyugati-csoport, 5. forduló: MTK TKK – HOYA Pannon Egyetem Veszprém 81:74 (29:20, 14:19, 21:15, 17:20). Törökbálint, 100 néző. V.: Gelencsér, Reisz, Gaál. MTK TKK: Csempesz 8/6, Horváth 7/3, Wehner 9/3, Bódi 22/9, Bíró 2. Csere: Jakab 21/6, Bihari 8, Baross 4, Fleck, Mostbacher. Edző: Szarvas Gábor. Veszprém: Vertetics 14/3, Novák B. 4, Kámán 13/6, Sipos, Farkas 28/3. Csere: Kelemen, Gáll 3/3, Nagy 3/3, Takács 2, Kováts 2, Novák P. 5/3, Oltárczy. Edző: Petőfi Áron.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.