Tíz közte...

A magyar férfi kézilabda-válogatott szombat este 35:25-re kikapott Lengyelországtól az oviedói felkészülési tornán.
 
 

Tíz közte...

A magyar férfi kézilabda-válogatott szombat este 35:25-re kikapott Lengyelországtól az oviedói felkészülési tornán.
 
 
 
 
 

Tíz közte...

A magyar férfi kézilabda-válogatott szombat este 35:25-re kikapott Lengyelországtól az oviedói felkészülési tornán.

Ha a Spanyolország elleni mérkőzés után azt lehetett mondani – a vereség ellenére –, hogy biztató játék, akkor a Lengyelország elleni összecsapás után azt lehet írni, hogy csapnivaló. A magyar válogatott egy félidőn át bírta a lengyelek iramát, az utolsó tíz percre pedig a hitét is elveszítette. így súlyos vereségbe szaladt bele a világbajnokságra készülő lengyelek ellen az oviedoi felkészülési tornán.

A mieink nem kezdtek jól, az első negyedórában szinte csak Császár Gábor jelentett folyamatos veszélyt Slawomir Szmal kapujára, eközben a túloldalon a kezdeti labdakeresgélés után hiába lendült bele nagyon a védésbe Székely Márton, a lengyelek tartották előnyüket. A félidő második felében csökkentették a különbséget a mieink, az egyenlítésre is volt esély, ám ismét jött néhány eladott labda, és a rohanó lengyelek máris megléptek.

A második játékrész elején is hasonló volt a forgatókönyv: Michael Biegler csapata sokszor leindított, míg a mieink felállt fal ellen csak nehezen találták meg a réseket, kevés volt az átlövés, így a fej felett rendre eredményes Piotr Chrapkowski vezetésével magabiztosan őrizték előnyüket a fehér mezesek.

A 46. percben egy góllal vezetett az ellenfél, ehhez képest a vége közte tíz lett, miután az utolsó perceket a mieink lélekben feladták, miközben a túloldalon a padról is rendkívül motivált, bizonyára már a vb-lázban égő játékosok – mint például a 32 évesen is kiváló Karol Bielecki – szálltak be a mérkőzésbe. Hiába érkezett az utolsó negyedórára a magyar kapuba Mikler Roland, a széteső magyar védekezés tehetetlenné tette, a lengyel válogatott így az NSO tudósítása szerint önbizalom-növelő győzelmet aratott.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda felkészülési torna, 2. forduló: Lengyelország - Magyarország 35:25 (13:10). Oviedo, 2000 néző. V: Serradilla, Lorencet (spanyolok). Magyaország: Székely – Harsányi 4 (2), Balogh Zs. 3, Császár 4, Szöllősi Sz. 2, Ilyés 1, Nagy K. 1. Csere: Mikler (kapus), Schuch 2, Nagy L. 1, Ancsin, BODÓ 4, Varsandán M., Lékai 3. Szövetségi kapitány: Talant Dujsebajev. A lengyelek legjobb dobói: Chrapkowski, Bielecki 6-6, Jurecki, Krajewski 4-4.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 3:1. 9. p.: 4:3. 12. p.: 7:4. 15. p.: 9:5. 20. p: 11:6. 24. p.: 11:10. 36. p.: 17:14. 43. p: 21:18. 46. p.: 22:21. 49. p.: 26:22. 53. p.: 30:23. 56. p.: 32:23.

A másik mérkőzésen: Spanyolország – Norvégia 38:20 (22:9). A torna állása: 1. Spanyolország 4, 2. Lengyelország 2 (+5), 3. Norvégia 2 (–13), 4. Magyarország 0 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.