Visszalépett a megyeszékhely felnőtt labdarúgó csapata

"...tájékoztattuk az Önkormányzatot Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről ... amely jelenleg nem megoldott."
 
 

Visszalépett a megyeszékhely felnőtt labdarúgó csapata

"...tájékoztattuk az Önkormányzatot Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről ... amely jelenleg nem megoldott."
 
 
 
 
 

Visszalépett a megyeszékhely felnőtt labdarúgó csapata

"...tájékoztattuk az Önkormányzatot Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről ... amely jelenleg nem megoldott."

Korántsem váratlan, de annál meglepőbb közleményt adott ki a labdarúgó NB III-ben (eddig...) szereplő VFC vezetősége.

x

"A bizonytalan finanszírozás miatt a Veszprém FC vezetősége a harmadosztályú bajnokságból való visszalépés mellett döntött. Korábban tájékoztattuk az Önkormányzatot a Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről és a versenyzéshez szükséges finanszírozásról, amely jelenleg nem megoldott.

Ebben a helyzetben nem lehetséges a bajnokságban való részvételhez szükséges megállapodások megkötése, a játékosok költségtérítésének biztosítása, a szakmai stáb munkaszerződéseinek megkötése, így a klub vezetősége ellehetetlenült.

A 2006. augusztus 20-i első bajnoki mérkőzésünktől kezdve versenyeztünk, 1 szezont megyei II-ben, három szezont NB III-ban majd szintén három évet NB II-ben, és most másfél éve ismét NB III-ban. Összesen 244 bajnoki mérkőzést játszottunk, amelyeken 83 vereséget szenvedtünk, 115-ször győztesen hagytuk el a pályát és 46-szor döntetlen eredmény született, 315 gólt kaptunk és 512 gólt szereztünk.

A legeredményesebb játékosunk az NB III-ban Tatai József volt, 49 bajnoki találattal, jelenleg a magyar futsal-válogatott tagja, őt Marosvölgyi Tamás követi 48 góllal. A másodosztályban Homma Kazou érte el a legtöbb találatot, 15-öt, a második helyen Szabó Zsolt és Thiago található 14 góllal. Az NB II-ben kiemelkedően teljesített Novothny Soma, akik fél szezon alatt ért el 9 találatot, ma az FC Napoli szerződtetett labdarúgója.

Köszönjük a közel kilenc év alatt pályára lépő mind a 132 sportolónknak, a felkészítésüket végző öt edzőnek, az öt masszőrnek, a két szertárosnak és a három technikai vezetőnek a munkáját és azoknak a támogatóknak, akik segítették a vezetőségi munkánkat.

Köszönjük a kilátogató nézőknek a biztatást, az otthonról szurkolóknak a figyelmet.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek a közreműködését, aki valamilyen formában kapcsolatban volt a 2006. óta működő klubunkkal.

Veszprém, 2015. február 13.

A VFC vezetősége

x

A sajnálatos hír mellett természetesen el lehet menni, hiszen manapság a labdarúgás már nem a közönség "szíve-csücske"... De a sportág híveinek érdekében azonban szükséges néhány kérdést feltenni.

1. Miként lehetséges az, hogy a megyeszékhelyen (ahol 1912-ben honosodott meg a sportág) rövid időn belül immár másodízben szűnik meg a korábbi megyei és városvezetések mellett annak idején öt éven át az élvonalban szereplő a felnőtt szakág?

2. Miként lehetséges az, hogy 2013-ban (egy évvel a százéves évforduló után!) szurkolói követelésre, kezdeményezésre emlékeztek meg a megyeszékhely vezetői a jubíleumról?

3. Miként lehetséges az, hogy azon az ünnepségen nem vett részt a város polgármestere?

4. Miként lehetséges az, hogy a jelenleg is regnáló polgármester - aki korábban a megyei labdarúgó szövetség alkalmazottja (főtitkára!) volt - most sem tett meg mindent a felnőtt csapat életbentartása érdekében?

5. Miként lehetséges az, hogy a kormánypárti polgármester vezette testület nem használta ki azt az országosan elterjedt gyakorlatot, hogy akár stadiont is építhessen csapata otthonául?

6. Miként lehetséges az, hogy eközben jelentős összegeket fordítanak az utánpótlás nevelésére? Mi szükség van az itteni fociutánpótlásra, ha ebből más városok, szakosztályok profitálnak? (Vagy még más személyek is...)

7. Miként lehetséges az, hogy a városban váratlanul felbukkant a labdarúgásnak a termi változata, a futsal? Ez kiváltja a sportág híveinek az igényét?

8. Miként lehetséges az, hogy - miközben megszűnt a megyeszékhelyen a korábban élvonalbeli (férfi és női) kosárlabda, teke, asztalitenisz, a férfi röplabda, a női kézilabda, az ökölvívás, valamint kellő pénzügyi támogatás hiányában csupán vergődik a torna, a birkózás és a tájfutás - ugyanakkor férfi kézilabdában viszont világsztárok igazolására, valamint az úszás bázisának kiterjesztésére és az ezzel összefüggő vízilabda honosítására is van lehetőség?

8. Miként lehetséges az, hogy a helyi önkormányzat mellett működő sportbizottság ezekre kérdésekre nem irányítja rá a figyelmet, illetve ha rá is irányítaná, nem tiltakozik - akár lemondással is! - ezen egészségtelen tendenciákkal szemben?

Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban kellene felméréseket végezni, nem olyannal, amire természetes a válasz. Természetesen kell uszoda, de olyan, amit a közönség is tud használni! Akár egy stranddal egybeépítve, lásd Pápa. Egy sportlétesítmény népegészségügyi beruházás legyen, ne pedig választási kampány - ígéret...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.