Összeült a Fidesz-elnökség, és elképedtek...

Orbán Viktor már pénteki évértékelő beszédében arra készül, hogy jelezze, érti a választók igényét a változtatásra.
 
 

Összeült a Fidesz-elnökség, és elképedtek...

Orbán Viktor már pénteki évértékelő beszédében arra készül, hogy jelezze, érti a választók igényét a változtatásra.
 
 
 
 
 

Összeült a Fidesz-elnökség, és elképedtek...

Orbán Viktor már pénteki évértékelő beszédében arra készül, hogy jelezze, érti a választók igényét a változtatásra.

A veszprémi választást követően hétfőn összeült a Fidesz elnöksége, de senkinek nem vették fejét az eredmény miatt, arról viszont megoszlanak a lapinformációk, hogy meglepődött-e a vezetés az eredményen. Egy VS.hu-s forrás szerint Orbán Viktor is megértette, hogy mást és másként kell csinálniuk, így már pénteki évértékelő beszédében arra készül, hogy jelezze, érti a választók igényét a változtatásra.

Hétfőn megtárgyalta a Fidesz elnöksége a veszprémi időközi választáson vasárnap elszenvedett vereséget. A Népszabadság úgy tudja, hogy az elnökség hétfői ülése nagyjából egyórás volt, és nem volt vita, Orbán Viktor és a vezérkar a belső mérések alapján fel volt készülve a vereségre is, ezért szólt a kormányzati kommunikáció a kétharmad bagatellizálásáról. A fideszes képviselőknek viszont nem szólt senki, ezért ők megdöbbentek Némedi Lajos vereségén – írja a lap keddi száma.

A Blikk viszont arról ír, hogy nem csak a frakciót, de a pártvezetést is gyomrosként érte Kész Zoltán fölényes győzelme, mert Veszprémből az utolsó pillanatig olyan információkat adtak a helyi vezetők, hogy mindenképpen az ő jelöltjük jön ki győztesként. A keddi Blikk azt írja, több vezető fideszessel is beszéltek, és ők azt mondták, hideg zuhany volt a veszprémi eredmény. Vannak olyan fideszesek is, akik szerint a jelöltjük, Némedi Lajos nem tett meg mindent a győzelemért, de ő azt mondja, mindent megtett a győzelemért.

Ennél jóval több információt szerzett a VS.hu, amely azt írja, hogy a pártvezetés belátta, hiba volt megpróbálni helyi szinten tartani az ellenzék által országos jelentőségűnek beállított választást, és ismertebb politikus helyett helyi szereplőt indítani a kampányban. Egy, az ülés részleteit ismerő forrásuk szerint lehet, hogy uszodaépítés ígérete helyett éppen a kétharmad megmaradásával érvelhettek volna a kampányban. De az eredmény egyértelműen az országos politikának szólt: azt mutatta meg, hogy a választók elégedetlenek a Fidesz és a kormány teljesítményével, viselkedésével – mondta, hozzátéve, szerinte Orbán Viktor is megértette, hogy mást és másként kell csinálniuk, így már pénteki évértékelő beszédében arra készül, hogy jelezze, érti a választók igényét a változtatásra. Arról viszont, hogy min és hogyan kellene módosítani, tegnap még nem tárgyalt a párt elnöksége – írja a VS.hu, amelynek egy fideszes államtitkár azt mondta, hogy reméli, hogy a kudarc után nem Habony Árpád csodaötleteire várnak majd, hanem konkrét lépéseket tesznek a népszerűségvesztés megfékezésére.

A Magyar Hírlapnak annyit sikerült megtudni a fideszes elnökségi ülésről, hogy azon nem hibáztattak senkit, és már a tapolcai időközi választásra készülnek. A Népszava pedig annyit írt, hogy az elnökségi ülés nyugodt hangulatú volt.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.