DK: két pofont kapott Orbán

"Azt mondhatnánk, a haza ma ellenzékben van."
 
 

DK: két pofont kapott Orbán

"Azt mondhatnánk, a haza ma ellenzékben van."
 
 
 
 
 

DK: két pofont kapott Orbán

"Azt mondhatnánk, a haza ma ellenzékben van."

- A miniszterelnök egy érvénytelen népszavazásra hivatkozva, felhatalmazás nélkül próbált alaptörvényt módosíttatni, de ez nem sikerült neki – mondja az ellenzéki párt.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor egy hónap alatt két pofont is kapott, mert az október 2-i kvótareferendumon a nép, kedden pedig a parlament mondott nemet a politikájára. Varju László, a párt alelnöke az alkotmánymódosítást elutasító szavazást követő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a miniszterelnök egy érvénytelen népszavazásra hivatkozva, felhatalmazás nélkül próbált alaptörvényt módosíttatni, de ez nem sikerült neki. A DK-s képviselők bojkottálták az alaptörvény hetedik módosításáról szóló határozathozatalt, mert a módosítás "kifejezetten szembement volna a népakarattal".

- Három, kétharmados többséget igénylő módosító javaslat szavazása során viszont voksoltak, méghozzá nemmel, mert távolmaradásukkal a kormányt segítették volna – mondta el Varju. 

Kedden bebizonyosodott, hogy a sokat emlegetett új egység valójában az új kisebbséget jelenti  összegezte véleményét a politikus.

- Azt mondhatnánk, "a haza ma ellenzékben van", mert Orbán Viktor politikáját sem a népszavazáson, sem a parlamenti szavazáson nem támogatta az ország – tette hozzá a HVG.hu cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.