Döntsön a nép!

Népszavazást kezdeményez a nemrég elfogadott munka törvénykönyvéről az MSZP – mondta Pál Béla.
 
 

Döntsön a nép!

Népszavazást kezdeményez a nemrég elfogadott munka törvénykönyvéről az MSZP – mondta Pál Béla.
 
 
 
 
 

Döntsön a nép!

Népszavazást kezdeményez a nemrég elfogadott munka törvénykönyvéről az MSZP – mondta Pál Béla.

AZ MSZP országgyűlési képviselője nemrég megtartott sajtótájékoztatóján a nyugdíjbiztosítási igazgatóságon történt tragédia kapcsán kifejezte együttérzését a családnak és mielőbbi gyógyulást kíván a drámai esemény sérültjének. Mint mondta, a tragikus esemény arra kell, felhívja a figyelmet, hogy a nyugdíjrendszert, a rokkantakat, a legrászorultabbakat érintő döntéseket csak körültekintő szakmai elemzésekkel, hatástanulmányokkal és nem visszamenőleges hatályú kapkodó törvénykezéssel kell meghozni.

Pál Béla az új munka törvénykönyve kapcsán elmondta, az MSZP népszavazást kezdeményez róla, mert szerintük az hátrányos helyzetbe hozza a munkavállalókat. Egyúttal kérik a Fidesz frakció tagjait, írják alá a kezdeményezést.

A januártól állami kézbe kerülő étkezési utalvány-kibocsátás kapcsán hozzátette, arról ma még sem a munkáltatók, sem a munkavállalók, sem pedig az elfogadóhelyek nem tudják, hogy működik majd. Csak annyi biztos: csökken, hogy az étkezési utalványra szánt összeg és korlátozzák a felhasználás lehetőségét is. Ezt elfogadhatatlannak tartják.

Pál Béla szólt arról is, a Széchenyi-kártya ügyében a korábbi kormányzati ígéretekkel szemben még nem történt olyan intézkedés, amely lehetővé tenné a rászorulók számára, hogy 2012. január 1-től is részesüljenek támogatásban.

Emellett tájékoztatott arról is, hogy az általa benyújtott törvénymódosító javaslatát, miszerint lakóterület közelében önkormányzati engedély nélkül ne lehessen hamvasztót létesíteni, nem támogatta az önkormányzati bizottság. De ígéretet kapott arra vonatkozóan, hogy egy végrehajtási rendelet megváltoztatásával fél éven belül megoldják a problémát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.