A meccs tanulsága: csiszolni a védekezést!

A Mocsai-csapat a második félidő elejét leszámítva nem játszott rosszul, de 36:33-ra kikapott.
 
 

A meccs tanulsága: csiszolni a védekezést!

A Mocsai-csapat a második félidő elejét leszámítva nem játszott rosszul, de 36:33-ra kikapott.
 
 
 
 
 

A meccs tanulsága: csiszolni a védekezést!

A Mocsai-csapat a második félidő elejét leszámítva nem játszott rosszul, de 36:33-ra kikapott.

Kemény ellenfelet választott az Európa-bajnoki felkészülés utolsó előtti hetére Mocsai Lajos szövetségi kapitány: a 2007-es világbajnok német csapat feltétlenül a legjobbak közé sorolható, főleg hazai pályán. A németeket fűthette a visszavágás vágya is, hiszen az egy évvel ezelőtti svédországi vb-n a mieink fontos mérkőzésen 27:25-re legyűrték őket.

Remekül kezdett és az első percek után a magyar válogatott irányította az összecsapást, majd 8:8-ig folyamatosan vezetett. A német válogatott élére a junioroktól érkező Martin Heuberger 8:6-os vezetésnél időt is kért, a hazaiak pedig Dominik Klein vezetésével felzárkóztak, és 10:9-nél magukhoz ragadták a vezetést.

Pascal Hens találataival magabiztosabb lett a német csapat, Fazekas Nándor is egyre többször kapitulált, így a félidő végére állandósult a német előny, aminek elsősorban a lyukas védekezés volt az oka, ám Mocsai Tamás lövéseivel két gólra felzárkóztunk (18:16).

A második félidőre a németeknek sikerült stabilizálniuk jobban a védekezést, emiatt a játékrész elején el is húztak. A kapuban Fazekast váltó Mikler Roland általában tehetetlenül nézett szembe a gyorsan induló vagy jól betörő szélsőkkel.

A magyar csapat dicséretére mondható a NemzetiSport.hu tudósítása szerint, hogy a hajrára sem omlott össze, és a fiatalok – Ancsin Gábor, Putics Barna – találataival felzárkózott, így végül tisztesnek mondható, 36:33-as vereséget szenvedett.

Mocsai Lajos csapata vasárnap 16.15-kor Magdeburgban újra összecsap a német válogatottal, majd jövő szerdán Bahrein ellen zárja az Európa-bajnoki felkészülést.

Jegyzőkönyv. Németország - Magyarország 36:33 (18:16). Bréma, 8200 néző. Németország: Heinevetter – Grötzki, Glandorf, Haas, Roggisch, Hens, Klein. Csere: Lichtlein (kapus), Theuerkauf, Strobel, Pfahl, Gensheimer, Wienzek, Christophersen. Szövetségi kapitány: Martin Heuberger. Magyarország: Fazekas – Iváncsik T., Mocsai T., Császár, Zubai, Ilyés, Iváncsik G. Csere: Mikler (kapus), Laluska, Nagy K., Schuch, Vadkerti, Putics, Ancsin, Szöllősi. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos. A legjobb lövők: Gensheimer 12, Grötzki 7, Hens 6, ill. Mocsai T. 8, Császár 5, Ilyés, Putics 4-4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.