Botlás a siker kapujában

A magyar férfi kézilabda válogatott két góllal kikapott Szlovéniától az Eb középdöntős meccsén, és már nem juthat a négy közé.
 
 

Botlás a siker kapujában

A magyar férfi kézilabda válogatott két góllal kikapott Szlovéniától az Eb középdöntős meccsén, és már nem juthat a négy közé.
 
 
 
 
 

Botlás a siker kapujában

A magyar férfi kézilabda válogatott két góllal kikapott Szlovéniától az Eb középdöntős meccsén, és már nem juthat a négy közé.

A magyar férfi kézilabda-válogatott rettentő fontos találkozó előtt állt. Császár Gáborék Szlovéniával találkoztak az Eb középdöntőjében, a négy közé jutáshoz győzni kellett az Izland elleni vereség miatt.

A csoportból a spanyolok keddi, Izland elleni sikerükkel már továbbjutottak, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, de a kontinenstornán magukat alulmúló franciákat 29:22-re legyőző és egyben búcsúztató Horvátország került lépéselőnybe, nem is kicsibe, a magyar vereség az ő elődöntőjüket jelentette volna.

Sajnos a magyar válogatott fizikailag és mentálisan is tompának tűnt, a szlovénok rögtön a kezdés után elhúztak.

Ekkor azonban sem a tévé előtt ülő, sem a helyszínen drukkoló magyarok sem gondolták, hogy ez marad a helyzet a meccs végéig.

A mindenáron győzni akarás sem védekezésben, sem támadásban nem látszott, kapusaink pedig nem tudtak gátat szabni a góloknak.

A szünetben csak egy góllal mentek a szlovénok, esély nyílt a fordításra, de nem tudtunk élni vele. Ennek ellenére a hajrá előtt a két, egészséges önbizalommal játszó magyar, Putics és Krivokapics révén újra egálközelbe kerültünk, de nem sikerült az egyenlítés, 32-30-ra kikaptunk.

Mindez azt jelenti, hogy szerda este a horvátok már elődöntősként játszhatnak velünk, a magyar válogatott számára a mérkőzés tétje az első hatba kerülés.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Sport24.hu szerint a következőket mondta:

- Kellemetlen ellenféllel találtuk magunkat szembe. Védekezésben és támadásban elmaradtunk a várakozástól, a kapuscserék sem hoztak eredményt. Türelmetlenek voltunk a hajrá előtt, ezért nem tudtuk megfogni a szlovénokat, akik frissebbek voltak nálunk.

Jegyzőkönyv. Szlovénia-Magyarország 32:30 (14:13). Újvidék, Spens Aréna, 6000 néző, v: Geipel, Helbig (német). Gólszerzők: Gajic 13/4, Dolenec 5, Zorman 3, Miklavic 3, Dobelsek 2, L. Zvizej 2, Mackovsek 2, Spiler 1, M. Zvizej 1, illetve Putics 7, Császár 5/1, Krivokapics 4, Iváncsik G. 3, Mocsai 2, Harsányi 2, Zubai 2, Ancsin 2, Ilyés, Szöllősi, Laluska.

A többi eredmény: Spanyolország - Izland 31:26 (17:13), Horvátország - Franciaország 29:22 (11:12).

A középdöntős csoport állása: 1. Spanyolország 7 pont (már elődöntős), 2. Horvátország 6 (már elődöntős), 3. Szlovénia 4, 4. Magyarország 3, 5. Izland 2, 6. Franciaország 2 pont.

A magyarok szerdán a horvátok ellen lépnek pályára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.