Ösztöndíjasok és önköltségesek

Összesen 780 állami ösztöndíjast vehet fel a Pannon Egyetem 2012-ben. Közöttük például gazdaságtudományi vagy társadalomtudományi területre 10-10 főt.
 
 

Ösztöndíjasok és önköltségesek

Összesen 780 állami ösztöndíjast vehet fel a Pannon Egyetem 2012-ben. Közöttük például gazdaságtudományi vagy társadalomtudományi területre 10-10 főt.
 
 
 
 
 

Ösztöndíjasok és önköltségesek

Összesen 780 állami ösztöndíjast vehet fel a Pannon Egyetem 2012-ben. Közöttük például gazdaságtudományi vagy társadalomtudományi területre 10-10 főt.

A Pannon Egyetem 2012-ben 780 fő állami ösztöndíjas keretszámmal rendelkezik az alapképzési szakokon, emellett további 600 hallgató vehet részt náluk úgynevezett részösztöndíjas képzésben a kiemelt képzési területeken.

Tavaly az első körös felvételi eljárás keretében 1187 hallgatót vettek fel állami támogatott formában alapképzésre, a támogatott keret most 1380 főre növekedett, de ebben benne vannak a részösztöndíjasok is, akiknek az önköltségi díj felét meg kell fizetniük. Mesterképzésre 845 állami ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel.

Állami ösztöndíjasként 90 fő az agrár, 80 fő a bölcsészettudományi, 10 fő a gazdaságtudományi, 180 fő az informatikai, 330 fő a műszaki, 10 fő a társadalomtudományi és 80 fő a természettudományi képzési területre felvehető hallgató.

A kiemelt képzési területeken a Pannon Egyetem további 600 fős, úgynevezett részösztöndíjas keretszámmal rendelkezik, ahol a hallgatóknak az önköltségi díj 50 százalékát kell kifizetni, tehát érdemes az állami ösztöndíjas képzést első helyen megjelölni. Az informatikai képzési területen 230 fő, a műszaki képzési területen 310 fő, valamint a természettudományi képzési területen 60 fő felvételét teszik lehetővé részösztöndíjas képzési formában.

A Pannon Egyetemre 2012-ben összesen 845 fő vehető fel állami ösztöndíjas képzési formában mesterképzésre, amelyből 86 fő az agrár, 60 fő a bölcsészettudományok, 210 fő a gazdaságtudományok, 80 fő az informatikai, 250 fő a műszaki, 105 fő a pedagógusképzési, 14 fő a társadalomtudományi, és 40 fő a természettudományi képzési területre kerülhet be. Felsőfokú szakképzésben 200 fős állami ösztöndíjas keretszámmal rendelkezik az intézmény.

Kedvező költségek, csökkentési lehetőségek, kollégiumi férőhelyek

A Pannon Egyetem alapszakos önköltségi díjai a gazdaságtudományi karon és a georgikon karon 150 ezer-175 ezer közé esnek, a modern filológiai és társadalomtudományi karon 115 ezer-150 ezer közöttiek. A mérnöki és műszaki informatikai karon az önköltségi díj 250 ezer, 280 ezer, valamint 300 ezer félévente.

A Pannon Egyetem emellett minden elsőéves állami ösztöndíjas hallgató számára Veszprémben, Keszthelyen és Nagykanizsán is kollégiumi férőhelyet biztosít, a részösztöndíjasokat és önköltségeseket kedvező kollégiumi feltételekkel és lakhatási támogatással segíti.

A hallgatók projekttevékenységbe is bekapcsolódhatnak, ezáltal speciális szakmai ösztöndíjakat nyerhetnek el. A széleskörű ipari kapcsolatoknak köszönhetően 2011-ben két karon mintegy 30 millió forintot fizettek ki kiegészítő ösztöndíjként a hallgatóknak. Az eredményes költségtérítéses hallgatók két sikeres lezárt félévet követően államilag finanszírozott képzésre átsorolhatók, illetve a költségtérítési díjuk szociális pályázati rendszer segítségével csökkenthető. Széleskörű tájékoztatás: Felvételi Tanácsadó Központ és előadás A felvételizők és szüleik a felvételi eljárással vagy a Pannon Egyetem által kínált szakokkal kapcsolatos kérdéseikkel fordulhatnak a Pannon Egyetem Felvételi Tanácsadó Központjához az egyetem aulájában működő irodában 15 és 18 óra között személyesen, vagy a bármikor hívható 30/412-8056-os telefonszámon. A Pannon Egyetem rektora és vezetése január 26-án 17:30 órai kezdettel tájékoztató előadást tart az új felsőoktatási törvénnyel, a felvételi rendszer változásaival és a képzés várható költségeivel kapcsolatban az A épület 1-es előadótermében (Veszprém, Egyetem u. 10.). Az előadás keretében az egyetem rektora és vezetői válaszolnak a felvételi eljáráshoz kapcsolódó kérdésekre minden érdeklődő számára. Nyílt napokra is várják az érdeklődőket a Pannon Egyetemen: Veszprémben január 25-én, Keszthelyen január 27-én, Nagykanizsán február 1-jén 10 órai kezdettel.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.