Elfogták a gyilkost Kulcson

Több embert megöltek, illetve megsebesítettek a Fejér megyei Kulcson - karddal mészárolták le az embereket. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei elfogták azt a 24 éves férfit, aki négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített pénteken.
 
 

Elfogták a gyilkost Kulcson

Több embert megöltek, illetve megsebesítettek a Fejér megyei Kulcson - karddal mészárolták le az embereket. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei elfogták azt a 24 éves férfit, aki négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített pénteken.
 
 
 
 
 

Elfogták a gyilkost Kulcson

Több embert megöltek, illetve megsebesítettek a Fejér megyei Kulcson - karddal mészárolták le az embereket. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei elfogták azt a 24 éves férfit, aki négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített pénteken.

Nem életveszélyes, de komoly sérülései vannak annak a férfinak, aki a gyanú szerint egy karddal megölte négy családtagját, hármat pedig megsebesített a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt, ezért kórházba kell szállítani - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója pénteken a helyszínen az MTI szerint.

Hajdu János dandártábornok hangsúlyozta, a 24 éves férfi feltehetően a támadás során és nem az elfogása közben sérült meg.

A négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfi nem tanúsított ellenállást, amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogta a tetthelyhez közel egy bozótban – közölte Hajdu János, a szervezet vezetője pénteken újságírókkal.

Hozzátette, a férfinál több, vélhetően a gyilkosságnál használt vágóeszköz volt. A kutatást két nyomkereső kutya segítette, egyikük jelzésére találták meg az elkövetőt a ház és a Duna közötti domboldalon.

Előzmények:

A TEK munkatársai a település közelében, egy mocsaras területen fogták el H.Csanád Jutast, akit azonnal őrizetbe vettek. Fotóját és adatait a rendőrség honlapján is közzétették. Garamvölgyi László szóvivő a korábbi híreket cáfolva azt mondta: nem történt túszejtés, az elkövető feltehetően egy családi vita során, brutálisan végzett rokonaival egy szúró és vágó eszközzel.

A férfi, amikor kezében a gyilkossághoz használt eszközzel kilépett az utcára, egy másik rokonát is megsebesítette, akit a mentők kórházba szállítottak. A dandártábornok közölte: a fiatalember édesapjával, nagyszüleivel és testvérbátyjával végzett, édesanyját, lánytestvérét és egy közeli rokonát megsebesítette.

A szóvivő elmondta, ez a rokon volt az, aki 8.55-kor bejelentést tett a rendőrségre.

Garamvölgyi László hozzátette: nem üzleti leszámolás, hanem vélhetően családi vita a gyilkosság oka. Az elkövetés módját "brutálisnak" minősítette, mert minden sérültön több vágott és szúrt seb volt.

Közölte azt is, hogy az elfogott férfi nem büntetett előéletű.

A rendőrségi szóvivő kitért arra, hogy 135 készenléti rendőr és a Duna közelsége miatt a vízirendészet egységei is részt vett a környék átvizsgálásában, az elkövető felkutatásában.

Egymásnak ellentmondóak a hírek arról, ki követhette el a Fejér megyei Kulcson történt gyilkosságot, amelynek négy halálos áldozata és három súlyos sérültje van - írja az MTI.

A megyei rendőrség helyszínen tartózkodó szóvivője egyelőre nem tudott információkat adni, mert - mint mondta - még tájékozódnak. A Terrorelhárítási Központ munkatársai szintén megérkeztek a helyszínre, oda tart Hajdu János dandártábornok, a szervezet főigazgatója is.

Rendőrségi források szerint elképzelhető, hogy az elkövető a héttagú család egyik tagja. Feltehetően az a fiatalember, akit menőautóval szállítottak kórházba súlyos sérülésekkel. Más források szerint elképzelhető az is, hogy a tettes még szökésben van, de az sem zárható ki, hogy még a házban van.

A mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek korábban megerősítette, hogy egy idősebb és egy középkorú férfi, egy idősebb nő és egy fiatalember az áldozat. Egy idősebb nőt életveszélyes sérülésekkel a budapesti Honvédkórházba szállítottak, míg másik két sérültet, köztük egy fiatal nőt, a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba vittek mentőautóval.

Négy ember halt meg, három súlyosan megsérült a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt tragédiában, a halottak között egy idősebb nő, egy idősebb és egy középkorú férfi, valamint egy fiatalember volt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Kulcs község polgármesterének feltételezései sincsenek arról, milyen okok vezethettek a településen pénteken történt gyilkossághoz; a helyszínre érkezett független polgármester, Kiss Csaba az MTI-nek azt mondta, hogy a tragédia által érintett család "átlagos" família.

Jól menő építési vállalkozó családját érte a támadás a Fejér megyei Kulcson, ahol négy ember meghalt, három életveszélyesen megsérült - értesült a helyszínen az MTI tudósítója pénteken. A távirati iroda munkatársa szerint azt nem tudni, hogy családon belüli erőszak, vagy esetleg külső tettes volt az elkövető.

Hideg Edit, az egyik szomszéd a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta, a kora délelőtti órákban egy vérző fejű ember saját lábán kijött a portáról és segítséget kért egy másik szomszédjától. Hideg Edit elmondta: veszekedést nem hallott, mert a ház messze van a többitől, a telken beljebb áll. Hozzátette: tudomása szerint öten laktak a házban, a lakók zárkózottak voltak, nem tartották a kapcsolatot a község lakosaival.

A távirati iroda tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a Hegyalja utca mind két végén le van zárva, több szintes családi házat nem lehet megközelíteni. A helyszínen két mentőautót látni, 15-20 rendőr van az utcában. A településre érkezett több tévétársaság stábja, valamint fotósok, újságírók. A Fejér megyei Kulcs községben több mint 2500-an élnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata hét kisbusszal érkezett a községbe pénteken fél 12 körül. Hajdu János, a TEK főigazgatója az MTI-nek elmondta azt is, hogy a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat.

Az MTI úgy tudja, a TEK azért vonul a helyszínre, mert a támadó néhány embert még fogva tart a családi házban, ahol a gyilkosság történt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek péntek délelőtt csak annyit tudott megerősíteni, hogy több ember meghalt és többen életveszélyesen is megsérültek. R. Szabó Ágnes közölte: a megyei rendőrség a helyszínről ad később tájékoztatást a sajtónak.

Kinter Gyula, a helyi polgárőr egyesület elnöke ezt megelőzően azt mondta: feltehetően családi tragédia történt a kora délelőtti órákban. A polgárőrök úgy tudják, hogy a falu domboldalánál lévő családi házban, a Hegyalja úton egy karddal mészárolták le az embereket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.