Kezdődhet a befőzés!

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület receptversenyt indít útjára Mentés másként címmel, melynek célja az egészséges, helyi termények vegyszermentes befőzési lehetőségeinek összegyűjtése, népszerűsítése.
 
 

Kezdődhet a befőzés!

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület receptversenyt indít útjára Mentés másként címmel, melynek célja az egészséges, helyi termények vegyszermentes befőzési lehetőségeinek összegyűjtése, népszerűsítése.
 
 
 
 
 

Kezdődhet a befőzés!

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület receptversenyt indít útjára Mentés másként címmel, melynek célja az egészséges, helyi termények vegyszermentes befőzési lehetőségeinek összegyűjtése, népszerűsítése.

A különféle ízvilágba kalauzoló receptek versenyének további célja a nagy energiafogyasztással és áramfüggőséggel járó fagyasztás kiváltása egészséges, könnyen követhető eljárásokkal.

A receptversenyre szeptember 10-ig lehet pályázni részletes leírásokkal, fényképekkel, a nyertesek a befőzést segítő komoly eszközökkel gazdagodhatnak (savanyító kerámia edény,

befőzőfazék stb.). A versenyre a mentesmaskent@csalan.hu e-mail címre küldött leírásokkal lehet jelentkezni.

- A tavasztól őszig terjedő időszak a háztartások befőzési időszaka, amikor a téli finomságokat tesszük el valamely eljárással. De nem mindegy, hogy milyen módszerrel. Sokan a fagyasztást, illetve a tartósítószerrel készülő tartósítást választják az egyszerűségre és a gyorsaságra hivatkozva. Célunk annak bemutatása, hogy egyszerűen és gyorsan el tudjuk tenni terményeinket úgy is, hogy az egészséges és környezetbarát legyen. A receptek tárháza nagyon széles körű, a receptversennyel beigazolódik az, hogy igenis van alternatívája a bevált módszereknek, és így segítséget tudunk nyújtani a vegyszermentes tartósítás adta lehetőségek kipróbálásához. Vegetát, aszalványt, gyümölcsöt, zöldséget, lekvárt, savanyúságokat rakhatunk el télire úgy, hogy biztosak lehetünk azok teljes adalékanyag mentességében. – mondta el Győri Judit programfelelős.

- Hamarosan minden zöldség és gyümölcs készen áll arra, hogy egy kis varázslattal megfűszerezve a befőttes üvegekbe találja magát. Nincs más dolgunk, mint hogy megfogjuk a fakanalat és hagyjuk magunkat elcsábítani az ízek, az illatok és a természetes tartósítás világában - nyilatkozta Ring Júlia, a Csalán Egyesület kommunikációs munkatársa.

A befőzési szezon örömére hirdetett versenyt nem csak konyhatündérek figyelmébe ajánljuk. Bátran nevezhet olyan is, aki még csak most kacérkodik a befőzőkanállal. A jelentkezést szeptember 10-én éjfélkor zárjuk, a nyereményeket pedig az esemény méltó zárásaként a XII. Ökovásárban, azaz szeptember 29-én adjuk át a szerencséseknek. A recepteket bátran variálhatjuk újdonságokkal, egy a lényeg, hogy lehetőség szerint kerüljük a különféle adalékanyagok használatát - tette hozzá Ring Júlia.

A Mentés másként receptversenyre ismét fotódokumentáció leadásával, névvel és elérhetőséggel ellátott, részletesen leírt recepteljárásokkal lehet pályázni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.