Egy hazai pont - némi szerencsével

Az NB II-es labdarúgó megyei rangadón az ajkaiak vittek el egy pontot Veszprémből.
 
 

Egy hazai pont - némi szerencsével

Az NB II-es labdarúgó megyei rangadón az ajkaiak vittek el egy pontot Veszprémből.
 
 
 
 
 

Egy hazai pont - némi szerencsével

Az NB II-es labdarúgó megyei rangadón az ajkaiak vittek el egy pontot Veszprémből.

A rekkető hőségben játszott összecsapáson meglepően szépszámú vendég szurkoló előtt meglehetősen nagy ajkai lendülettel kezdődött a játék. Az első percekben szöglet után egy veszélyes fejes, majd egy távolról váratlanul jól meglőtt szabadrúgás okozott izgalmakat a hazai kapu előtt.

Jobbára a vendégek kezdeményeztek, az első negyedóra végén már a negyedik szögletet rúghatta az FCA. Később kiegyelítettebb lett a (meglehetősen vontatott) küzdelem, ekkor már a házigazdák is eljutottak Jánosa kapujáig.

A félidő egyetlen igazi helyzete a 31. percben alakult ki, amikor pompás átadás után Mihalecz 100 százalékos helyzetbe került, de Kiss bravúrral hárított a késlekedő tamadó elől.

Érdekes módon többször zúgott a "Hajrá Ajka!" a lelátón...

Fordulás után egy ajkai támadóval való ütközés után Kiss, a házigázdák (korábbi sérült kapusukat helyetesítő) kapuvédője az első vizsgálat alapján agyrázkódást szenvedett és a mentő kórházba szállította. Helyére Kádár Balázs állt a háló elé.

A 62.percben a védőkről eléje pattant labdát a csereként beállt Nikolin lőtte rá, Jánosa azonban lábbal mentett. A 69. percben a hazaiaktól Nagy Ádám második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott. A 72. percben Szabó Levente (ismét csak száz százalékos helyzetben) már a második ajkai gólszerzési lehetősegt szórakozta el. Az utolsó perckben mindkét oldalon akadt helyzet, de a védők hárítottak, illetve a támadók hibáztak.

A látottak alapján a vendégek teljesen megérdemelten vitték el az egyik bajnoki pontot a megyeszékhelyről.

Jegyzőkönyv.Veszprém FC – FC Ajka 0:0. Veszprém, 800 néző. V.: Farkas Á. (Kelemen, Kis Z.). VFC: Kiss (Kádár) – Nagy, Császár, Makrai, Bosnjak – Molnár T. (Nikolin), Molnár Z., Vágó (Eugene), Hevesi-Tóth, Honma, Szabó. Edző: Vágó Attila. FCA: Jánosa – Sallér, Subicz, Kovács Sz., Gunther – Szabó L., Horváth, Kanta – Czanik (Szabó P.), Mihalecz P. (Sowunmi), Major. Edző: Németh Zoltán.

A többi eredmény: Baja - Kozármisleny 0:2, Csákvár - Tatabánya 0:1, Puskás Akadémia - Paks 2:1, Kaposvár II. - Gyirmót 0:0, Zalaegerszeg - Haladás II. 2:1, Sopron - Haladás II. 2:1, BKV Előre - GyőrII. 3:2.

A bajnokság élén: 1. Puskás Akadémia 10, 2. Kozármisleny 9, 3. Győri ETO II. 8, 4. FC Ajka 8, ... 8. Veszprém FC 5 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.