"Jogtechnikai fércmű"

Így jellemezte a kormány földtörvény-tervezetét Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke.
 
 

"Jogtechnikai fércmű"

Így jellemezte a kormány földtörvény-tervezetét Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke.
 
 
 
 
 

"Jogtechnikai fércmű"

Így jellemezte a kormány földtörvény-tervezetét Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke.

Pál Béla országgyűlési képviselővel közösen megtartott sajtótájékoztatójukon kiemelte, az MSZP elkészítette és nyilvánosságra hozta gazdasági programját, melyet szakmai és társadalmi vitára bocsátanak az előttünk álló időszakban. Ennek fontos elemei az ellenzéki párt földügyi szabályozással kapcsolatos elképzelései.

Gőgös Zoltán a kormány földtörvény-tervezete kapcsán hangsúlyozta, az egy jogtechnikai fércmű és a neki tulajdonított cél elérésére is alkalmatlan, a tagállamok polgárainak földvásárlását ugyanis nem akadályozza meg. Úgy vélte, nem is egyébként a valódi cél, hanem az, hogy leértékelődjenek a földterületek és azokat az államnak ajánlják majd fel. Ugyanis így újabb területeket lehet majd bevonni az állami földbérleti pályázatokba, megnyitva ezzel a kaput az "újabb földmutyiknak" - fogalmazott az MSZP megyei elnöke.

A jogszabály-tervezetet azért is kritizálta, mert az a következő évtizedekben kiveszi az állattartók alól a takarmányozó területek biztonságát, óriási kárt okozva ezzel a kis- és középvállalkozásoknak. Szólt arról is, módosító javaslatokat nyújtanak majd be, ezzel próbálják korrigálni a földtörvény-tervezetet, de ha ez nem sikerülne, 2014 után új jogszabályt alkotnak.

A sajtótájékoztatón Pál Béla beszélt a vörösiszap-katasztrófa másodlagos károsultjainak problémájáról is, az ügyben nemrégiben a Parlamentben tettek fel azonnali kérdést. Az államtitkár arra adott válasza kapcsán a Esélyt az Életre a Vörösiszap Után elnevezésű egyesület 700 aláírással újabb nyílt levelet fogalmazott meg, melyben ismételten kérik, vizsgálják felül a másodlagos károsultak kárigényét, gondoskodjanak annak megtérítéséről a kolontáriak bevonásával.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.