Az utolsó tíz percben fordítottak

A veszprémi focista lányok bravúros hajrával a dobogó közelébe küzdötték magukat.
 
 

Az utolsó tíz percben fordítottak

A veszprémi focista lányok bravúros hajrával a dobogó közelébe küzdötték magukat.
 
 
 
 
 

Az utolsó tíz percben fordítottak

A veszprémi focista lányok bravúros hajrával a dobogó közelébe küzdötték magukat.

A női labdarúgó NB II. utolsó őszi fordulójában az Alföld fővárosába, Kecskemétre látogatott a veszprémi együttes. Az ottani egyetemisták-főiskolások csapata ellen meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára Laki Zoltán lányai.

Az első játékrészben a latyakos, sáros pályán jobbára csak "dagasztottak" a játékosok, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. Ezért aztán nem is véletlen, hogy gól nélkül ért véget az első félidő.

Fordulás után rosszul kezdődött a második félidő: kontratámadást vezetett a hazai gárda, a bakonyi védelem lesre állítandó őket rosszul lépett ki és Nagy vezetést szerzett, 1:0. Továbbra is csupán a sár dagasztásában jeleskedtek a csapatok, a védelmek jól rombolták a vérszegény akciókat.

Már-már úgy tűnt, hogy a veszprémiek vereségével ér véget a szezonzáró összecsapás, amikor a 80. percben mintegy 25 méterről szabadrúgáshoz jutott a VFC. Ekkor Dömsödi Petra, a vendégek kapuvédője ment előre és jól eltalált lövése védhetetlenül vágódott - nem először kapus pályafutása során! - az ellenfél hálójába, 1:1. A befejezés előtt percekben csattant a poén: a jobbösszekötő helyéről a sérült csapatkapitányt, Borbély Csillát e tisztségében helyettesítő Piszker Flóre kilőtte a túlsó, alsó sarkot, 1:2.

Őszi teljesítményükkel a veszprémi lányok a negyedik helyen végeztek, s dobogó közelben várhatják a tavaszi folytatást.

Jegyzkőkönyv. K. Főiskola - Veszprém FC 1:2 (0:0). Kecskemét, 50 néző. V.: Marton (Molnár, Tóth). K. Főiskola: Ruzsa - Törteli C., Farkas, Győző, Nagy - Lovas, Bíró, Törteli D., Sándor - Törteli L., Törteli A. Edző: Szabó Erika. Veszprém FC: Dömsödi - Tolner, Faddi, Szalai, Hogya - Kun, Kiss, Németh - Kalász (Boross), Piszker, Anita. Edző: Laki Zoltán. Gólszerzők: Nagy, ill. Dömsödi, Piszker.

A többi eredmény: Pécsi VSK - Szigetvár 4:0, Nagykanizsa - DAC Unió 5:0. A Győr együttese szabadnapos volt. A bajnokság élén: 1. Ferencváros 21, 2. Pécsi VSK 18, 3. Győri ETO 15, 4. Veszprém FC 15 pont.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.