Lóvá tett ország

Orbánék szórják a pénzt: óriási pazarlásra derült fény.
 
 

Lóvá tett ország

Orbánék szórják a pénzt: óriási pazarlásra derült fény.
 
 
 
 
 

Lóvá tett ország

Orbánék szórják a pénzt: óriási pazarlásra derült fény.

Több tízmilliárdot fordítottak gépkocsikra, lábzsámolyokra, forgószékekre, mobiltelefonokra, informatikai eszközökre, országimázsra, utazásra, meseportál-fejlesztésre, és a jól bevált tanácsadói-ügyvédi szerződésekre – emlékeztet az MSZP. A párt megszüntetné a pazarlást az államigazgatásban. .

„Orbán mindent megígért, és semmit nem tartott be. Ígért egymillió munkahelyet, a korrupció megszüntetését, a közbiztonság két hét alatti rendbetételét, a szélsőjobbosok hazazavarását, a pedagógus életpályamodellt, és a felesleges állami kiadások drasztikus csökkentését. Ebből semmit sem sikerült megvalósítania” – állítja közleményében a párt.

A szocialisták szerint kormányra kerülésekor Orbán azonnal beszerzési stopot hirdetett meg a költségvetési intézményekben. Ehhez képest elképesztő pazarlásra derült fény Józsa István kérdései nyomán. 30 millió a TEK külföldi műveleteire, 24 millió sporttechnológia szakértőnek, 226 millió a vidékfejlesztési minisztérium utazásaira, 33 millió forint a Közszolgálati Egyetem elhelyezésével kapcsolatos tanácsadásokra, 300 millió a "Nemzeti Könyvtárra”.

Több tízmilliárdot fordítottak gépkocsikra, lábzsámolyokra, forgószékekre, mobiltelefonokra, informatikai eszközökre, országimázsra, utazásra, meseportál-fejlesztésre, és a jól bevált tanácsadói-ügyvédi szerződésekre. „Nem akarunk álságosak lenni. Nyilvánvalóan vannak olyan szükséges kiadások, amiket nem lehet kikerülni, de mint a felsoroltakból kitűnik, számtalan értelmetlen, vagy a valós árakat jóval meghaladó kifizetés történt” – írják a szocialisták.

„Orbán azt hiszi, kétharmados felhatalmazást kapott az ország átverésére, ezért lóvá teheti alakosságot. Az új MSZP-kabinet tanulva az előző kormányok hibáiból megszünteti a pazarlást az államigazgatásban, és fenntartható, stabil költségvetést fog megvalósítani” – zárul a közlemény a 168 Óra Onkline cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.