45 percig tartotta a lépést a magyar válogatott

A Mocsai-legénység 28:22-es vereséget szenvedett.
 
 

45 percig tartotta a lépést a magyar válogatott

A Mocsai-legénység 28:22-es vereséget szenvedett.
 
 
 
 
 

45 percig tartotta a lépést a magyar válogatott

A Mocsai-legénység 28:22-es vereséget szenvedett.

Másfél félidőn keresztül parádésan játszott, de végül hatgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a házigazda Spanyolország ellen a világbajnokság D-csoportjának 3. fordulójában.

A magyar válogatott a házigazda és eddig hibátlan Spanyolországgal találkozott a világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában. A mieink két napja súlyos vereségbe szaladtak bele a horvátok ellen és könnyebb találkozóra ezúttal sem számíthattunk. Viszont voltak különbségek! Egyrészt a hangulat, amely frenetikus volt a majdnem teltházas csarnokban, másrészt maga a csapat. Mert bár Császár Gábor büntetőt hibázott az elején - és elég rosszul is játszott - a többiek, Nagy Lászlóval az élen, tartották a lépést a spanyolokkal, 5:5.

Ahogy megszerezte az ellenfél a vezetést, Nagy Laci vagy Putics Barna azonnal egyenlített, ha éppen nem Harsányi Gergely szerzett gólt tőle szokatlan pozícióból, beállóból. Zubai Szabolcs gyönyörű ejtésével már a magyar fiúk vezettek, innentől pedig már az ellenfél futott az eredmény után. Császár emberelőnyben dobta be első, de annál fontosabb gólját, ugyanis ezzel már 9:7 lett a vendégek előnye.

Köszönhetően annak is, hogy a kapuba Mikler Roland helyére beállt Tatai Roland lehúzta a rolót, ziccereket fogott, a támadójáték pedig egyszerűen pazar volt. A 24. percben Mocsai Tamást kiállította a játékvezető kétgólos előnynél, ráadásul Rocas büntetőből csökkentette a különbséget, 14:13. Hiába, Putics hatalmas bombája is a kapuban landolt. Rocas azonban fáradhatatlan volt, ketőtt vágott még a hajrában, így 14:14-es állással mentek szünetre a csapatok.

A második félidő rögtön egy magyar labdaeladással kezdődött, melyet ki is használtak a spanyolok, de Nagy Laci remek góllal egyenlítet, 15:15. Schuch Timuzsint ezután kiállították a játékvezetők, majd Császár sokadik labdaeladása után ismét előnybe kerültek a hazaiak, 15:16. Nagy Laci is a kiállítás sorsára jutott, Maqueda találatával pedig először vezetett kettővel az ellenfél. Emberelőnyből sem tudtunk közelebb férkőzni, majd Császár gyenge lövése után ismét leindítottak a hazaiak és már hárommal vezettek, 16:19.

Lékai Máté percei következtek ezután: először gyönyörű bejátszással találta meg Zubait, majd Nagy Laci gólja után betörésből dobta a kapuba a labdát és már csak egy gól volt a magyar hátrány, 19:20. Jött azonban egy újabb leindítás, majd egy átlövés, Sarmiento találatával pedig négygólos előnybe került Spanyolország nyolc perccel a találkozó vége előtt, 20:24.

Mocsai időkérése után Nagy Kornélt küldték le a játékvezetők, a gyors gól után pedig el is dőlt a mérkőzés, 20:25. A végére teljesen szétesett a csapat, semmi nem jött össze a fiúknak, a spanyolok pedig a közönségtől hajtva növelték előnyüket és végül 28:22-es győzelmet arattak. A magyar válogatott ezzel az újabb vereséggel már nem végezhet a harmadik helynél előrébb a csoportban, viszont, ha a horvátok megverik a papírforma szerint Egyiptomot, már hátrébb sem. A játék mindenesetre a totalsport.hu tudósítása szerint bíztató volt, de a nyolcaddöntőben már egy teljes mérkőzésen kéne hasonló produkcióval előrukkolni.

Jegyzőkönyv. Kézilabda világbajnokság, D csoport, 4. forduló: Magyarország - Spanyolország 22:28 (14:14). Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok) - Ancsin, Császár 1, Harsányi 3, Iváncsik G. 3, Krivokapics, Lékai 1, Mocsai 2, Nagy K. 1, Nagy L. 6, Putics 2, Schuch, Szöllősi 1, Vadkerti, Zubai 2.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.