Fordíts hátat az ordas eszméknek!

Néma tüntetést szervez a Világos Veszprémért Mozgalom.
 
 

Fordíts hátat az ordas eszméknek!

Néma tüntetést szervez a Világos Veszprémért Mozgalom.
 
 
 
 
 

Fordíts hátat az ordas eszméknek!

Néma tüntetést szervez a Világos Veszprémért Mozgalom.

Február 15-én ismét akcióegységbe szólítja tagjait és szimpatizánsait a Világos Veszprémért Mozgalom (ViVe). A ViVe szóvivője, Nagy Imre az akcióval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta: február 15-én 15.45 és 17 óra között az egykori zsinagóga helyén álló volt bányász székház (Budapest út 2.) előtt néma tüntetést tartanak. Abban az épületben, amelynek falán tábla őrzi a holocaust emlékét, s ahonnan a haláltáborokba hurcolták az embereket, a zsidólistát hiányoló jobbikos Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő tart előadást.

Mint ismeretes, Gyöngyösi tavaly novemberben annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ország számára.

A rasszista és antiszemita megnyilvánulások ellen tavaly forgalomlassító demonstrációval tiltakozott, és szerzett ezzel hazai és nemzetközi ismertséget a veszprémi civil szervezet. Mostani tüntetésükkel – jelentette ki a szóvivő – hangsúlyozni kívánják azt, hogy Veszprém egészséges város, amely nem kér semmilyen vírusból, utalt a jobbikos felszólalást követő politikai megnyilvánulások egyikére.

– Hátat kell fordítani az olyan embereknek, mint Gyöngyösi, aki - ahogy a hirdetéseiben szerepelteti - a Fidesz és az MSZP áldozataként, igazságosztóként érkezik a városunkba. Vajon melyik igazságot mondja el? Amit a The Jewish Chronicle című folyóiratnak nyilatkozott, amit a Parlamentben mondott vagy amit a közfelháborodást követő korrekcióban közölt? A választ csak sejtjük, azt viszont pontosan tudjuk, hogy ő és a pártja hazai és nemzetközi szinten is hírhedtté vált. A magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holocaust nemzetközi emléknapján lekapcsolták a római Colosseum világítását. Most Veszprémbe jön, s azon a helyen hirdeti az „igazságot”, és puszta jelenlétével sérti meg azoknak az emlékét, akiket 1944-ben erről a helyről hurcoltak a gázkamrákba.

A szóvivő a lebonyolítás részleteiről a résztvevők érdekében nem nyilatkozott. Végezetül hozzátette: nem a Jobbik egyik képviselője, hanem a Jobbik, mint radikális párt rasszista és antiszemita megnyilvánulásai ellen demonstrálnak 15-én.

x

A február 15-i néma tüntetéshez az információk szerint folyamatosan csatlakoznak a civil szervezetek, demokratikus polgári pártok, egyházak és magánemberek. Az eddig jelentkezők számának ismeretében többszáz, az ordas eszméknek hátat fordító emberre számítanak. Jövő pénteken várják mindazon polgárokat a bányatröszt elé, akik egyetértenek a ViVe gondolkodásmódjával.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.