Hamar eldőlt a mérkőzés sorsa

A hétvégi fontos BL-mérkőzés előtt könnyed győzelmet aratott a veszprémi gárda.
 
 

Hamar eldőlt a mérkőzés sorsa

A hétvégi fontos BL-mérkőzés előtt könnyed győzelmet aratott a veszprémi gárda.
 
 
 
 
 

Hamar eldőlt a mérkőzés sorsa

A hétvégi fontos BL-mérkőzés előtt könnyed győzelmet aratott a veszprémi gárda.

A férfi kézilabda bajnokság 19. fordulójában a hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésre készülő veszprémiek Orosháza együttesét fogadták. A találkozó előtt a Sportklub nézőinek szavazásán győztes Császár Gábor - a 2012-es év sportolójaként - vehetett át díjat az adó riporterétől.

Az első találatot (hetesből) éppen az ünnepelt vitte be a jóval szerényebb képességű ellenfélnek. Az alföldi vendégek csak rövid ideig állták a rohamokat, de 4:3 után a hazaiak egymás után hatszor is betaláltak, 10:3. Mintegy negyedóra kellett ahhoz, hogy szép lassan edzőmérkőzés jellegű legyen a találkozó. A német bajnok Kiel ellen készülő veszprémiek ezután már könnyedén szerezték góljaikat, miközben gyakorolhatták a hétvégi taktikai formációikat. Később, nem utolsó sorban a "cseresor" pályára küldése után, valamelyest ismét kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Ezért aztán az utolsó percekben dobott gólok után az Orosháza számára viszonylag elfogadható különbség (19:12) után vonult pihenőre a két együttes.

Fordulás után egy 6:2-es sorozattal kezdett a Veszprém. A sorozatos cserék és a visszafogottabb küzdőmodor miatt ismét csak feljavult a vendégek teljesítménye. Az Orosháza szemmel láthatóan a katasztrófális vereség elkerülésére törekedett, míg a hazaiak sem erőltették a kemény küzdelmet, nehogy megsérüljön valaki is a fontos BL-mérkőzés előtt. Az utolsó tíz percre már kialakult a tizenhármas különbség a két csapat között, amit a vendégeknek sikerült megőrizniük a végéig...

Jegyzőkönyv. MKB VKC - Orosháza 40:27 (19:12). Veszprém Aréna, ezer néző. V.: . MKB VKC: Fazekas - Gulyás, Laluska, Chema, Sulic, Császár, Ugalde. Csere: Alilovic (kapus), Iváncsik G., Schuch, Iváncsik T., Nagy, Jamali, Terzic, Pesic, Stranigg. Edző: Carlos Ortega. Orosháza: Herjeczki - Dukic, Benmiloud, Berta, Bali, Kanyó. Csere: Szabó, Palkó (kapusok), Harsányi, Lászlai, Morva, Maric, Balda, Mazic. Edző: Füzesi Ferenc. A legjobb lövők: Császár, Iváncsik G. 6-6, Gulyás, Ugalde, Iváncsik T. 5-5, ill. Dukics 5, Mazics 4, Kanyó, Lászlai 3-3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.