Védelmet kapnak a munkavállalók

Épül a szövetség Orbánék elzavarására.
 
 

Védelmet kapnak a munkavállalók

Épül a szövetség Orbánék elzavarására.
 
 
 
 
 

Védelmet kapnak a munkavállalók

Épül a szövetség Orbánék elzavarására.

Megbeszéléseket kezdett a Magyar Szocialista Párt az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége az új munka törvénykönyvével és az ország állapotával kapcsolatban - jelentette be Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Székely Tamás, az érdekvédő szervezet vezetője.

A szocialisták elnöke a megbeszélések előtt elmondta: elsősorban az új munka törvénykönyvével kapcsolatos tapasztalatokat szeretné egyeztetni Székellyel. Az ellenzéki vezető szerint az elmúlt időszakban kellő mennyiségű tapasztalat halmozódott fel a szakszervezetek oldalán ahhoz, hogy pontosabban fel lehessen mérni, az új jogszabály milyen károkat okozott a munkavállalóknak. A munka világán túl a megbeszélésen szóba kerül még az oktatás, az egészségügy, a gazdaság és a közlekedés kérdése is.

- Tájékoztatni szeretnénk a szakszervezetet a szocialista pártban folyó programalkotó munkáról és kikérjük véleményüket elképzeléseinkkel kapcsolatban - mondta az MSZP elnöke. - Minden döntésünknél figyelembe vesszük az érdekvédők álláspontját és véleményét.

Székely Tamás a Stop.hu szerint kijelentette: az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének megújult vezetése az összes demokratikus párttal párbeszédet kezdemény, mert úgy látják, komoly gondok vannak a munka világában. A szakszervezeti vezető megjegyezte: az Autonómok felajánlják a náluk összegyűlt tudást és tapasztalatot a politikai döntéshozóknak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.