Az egypontos győzelem is győzelem...

Az utolsó pillanatig nyílt volt a második vonalban a kosaras meccs sorsa.
 
 

Az egypontos győzelem is győzelem...

Az utolsó pillanatig nyílt volt a második vonalban a kosaras meccs sorsa.
 
 
 
 
 

Az egypontos győzelem is győzelem...

Az utolsó pillanatig nyílt volt a második vonalban a kosaras meccs sorsa.

A férfi kosárlabda NB I/B-ben a keresztbejátszás harmadik fordulójában meglehetősen álmosan kezdett a bakonyi gárda. Hamar hétpontos előnyre tett szert az alföldi gárda. Kovács Nándor edző időkéréssel igyekezett felrázni fiait, de ez csak rövid időre sikerült. A nekibuzdulást követően már tízre növekedett a vendég előny. Ebből az első negyed hajrájában valamennyit sikerült lefaragni, 22:25.

A második etapban eleinte változatlan volt a játék képe, de egy újabb időkérést követően feljavult a VESC védekezése és támadásban is pontosabbak voltak az akciók. Ennek köszönhetően a nagyszünetre, ha minimális mértékben is, de a hazaiak átvették a vezetést, 44:43.

A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Egyik gárda sem tudott olya előnyt kiharcolni, amely biztosítékot nyújthatott volna a hajrára. Mi több, a harmincadik perc után - egy ponttal - ismét a vendégeknél volt az előny, 60:61.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, mindkét együttes a pontszerzés kényszere alatt játszott. Ez bizony sok hibát eredményezett a csapatoknál, s nem is mindig a dobások alkalmával. A negyed elején ugyan a VESC hatpontos (67:61) előnyre tett szert, de a nagykőrösiek ismét csak egyenlőre hozták a meccset. A idegesség jeleként rendkívül sok volt a személyi hiba, a büntetőket azonban nem minden esetben tudták értékesíteni a dobók. A kipontozódások miatt mindkét együttes taktikai lehetőségei beszűkültek. Roppant izgalmas véghajrában a hazaiak előnyét a vendégek két sikeres büntetővel egalizálták, majd veszprémi időkérést követően az utolsó másodpercekben Czakó büntetőből elért pontja eredményezte - némi szerencsével - a VESC minimális arányú győzelmét.

Jegyzőkönyv. VESC - Nagykőrösi Sólymok 84:83 (22:25, 22:18 16:18, 24:22). Veszprém, 300 néző. V.: Sabáli, Esztergályos, Gráczer. VESC: Nagy, Sefcsik, Kovács, Szabó, Horváth R. Csere: Oltárczy, Czakó, Takács, Gáspár, Lőrincz, Szél. Edző: Kovács Nándor. Nagykőrös: Lakosa, Kovács S., Jurászik, Mácsai, Angyal. Csere: Kónya, Király, Kovács B. Edző: Lakosa Zsolt. A legjobb dobók: Nagy 23, Horváth R. 18, Szabó 13, ill. Angyal 21, Lakosa 19, Mácsai 12.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.