Csak futottak az eredmény után

Háromgólos előnyt adtak a veszprémiek a Zalaegerszegnek...
 
 

Csak futottak az eredmény után

Háromgólos előnyt adtak a veszprémiek a Zalaegerszegnek...
 
 
 
 
 

Csak futottak az eredmény után

Háromgólos előnyt adtak a veszprémiek a Zalaegerszegnek...

A labdarúgó NB II. 21. fordulójában a valaha (sokkal) szebb napokat megélt zalaegerszegi csapathoz utazott a veszprémi gárda. (Persze a vendégek sincsenek jobb helyzetben, hiszen történelmük csúcsán - annak idején - ők szintén megfordultak az élvonalban.) Ezért aztán korántsem véletlen, hogy milyen kevés néző előtt lépett pályára a két együttes.

Ugyan eleinte a Nagy Tamás dirigálta bakonyiak kezdeményeztek, de igazán nem jelentettek különösebb veszélyt a zalaiak kapujára. Tíz perc elteltével nagy fordulatot vett a meccs: formás hazai akció végén Grbics beadása után a jó ütemben érkező Pavicsevics a védőjét megelőzve közelről fejelt a hálóba, 1:0. Negyedórával később Frizóni ívelte be a labdát és az ismét fedezetlenül hagyott Pavicsevics csúsztatott Kovács kapujába, 2:0. Még félóra sem telt el, amikor már úgy látszott, hogy végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Ezúttal ugyan már "odafigyeltek" a korábbi két találat szerzőjére, de ennek meg büntető lett a vége. A habozás nélkül megítélt 11-esnek a ZTE veterán csapatkapitánya, Kocsárdi futott neki, s régi jó szokása szerint ezúttal sem hibázott, 3:0. Az, hogy nem egy lefutott meccs eredményével vonult öltözőbe a két együttes, az annak köszönhető, hogy a félidő lefújása előtti percekben Thiagó a másik oldalon is értékesített egy büntetőt, 3:1.

Fordulás után a vendégek még nyíltabbá tették a találkozó sorsát. Az 57. percben nagyszerű kiugratás után 18 méterről (pompásan eltalált lövéssel) még egy gólt ledolgozott a hátrányból, 3:2. A hátralévő bő félórában mindkét oldalon akadtak helyzetek. Jellemző módon a zalai szakvezető az utolsó percben pályára küldte utolsó cseréjét, a korábban még Veszprémben szereplő Vágót is...

Jegyzőkönyv. ZTE – Veszprémi FC 3:2 (3:1). Zalaegerszeg, 500 néző. V.: Karakó (Bozó, Varga II G.). ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Budovinszky, Nagy Z. – Nánási, Simonfalvi – Seye, Grbic (Vágó), Frizoni (Tiskevics) – Pavicevic (Sluka). Edző: Simon Antal. VFC: Kovács A. – Nagy Á. (Meiczinger), Csiszár, Tóth F., Bosnjak – Molnár Z. – Osváth, Thiago, Nyitrai (Czvetkó) – Szabó Zs., Honma (Nikolin). Edző: Nagy Tamás. Gólszerzők: Pavicevic 2, Kocsárdi (11-esből), ill. Thiago (11-esből), Szabó Zs.

A többi eredmény: FC Ajka - BKV Előre 2:1, Haladás II. - Csákvár 0:1, Győr II. - Sopron 1:2, Tatabánya - Kozármisleny 3:0, Gyirmót - Puskás Akadémia 0:1, Paks II. - Baja 0:2, Szigetszentmiklós - Kaposvár II. 3:0.

A bajnokság élén: 1. Puskás Akadémia 52, 2. FC Ajka 40, 3. Kozármisleny 39, ... 11. Veszprém FC 25 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.