Négy korosztály négy megmérettetése

Szinvonalas rangsorversenyeken bizonyítottak a Centrum SE fiatal birkózói.
 
 

Négy korosztály négy megmérettetése

Szinvonalas rangsorversenyeken bizonyítottak a Centrum SE fiatal birkózói.
 
 
 
 
 

Négy korosztály négy megmérettetése

Szinvonalas rangsorversenyeken bizonyítottak a Centrum SE fiatal birkózói.

Mozgalmasan teltek az elmúlt hetek a veszprémi Centrum SE birkózóinál, hiszen négy korosztály is rangsorversenyeken bizonyíthatta rátermettségét.

A Diák I-es korcsoport Budapesten a Kruj Iván Sportcsarnokban csapott össze a bajnoki pontokért, ahol 27 csapat 137 versenyzője mérlegelt be. E népes mezőnyben a 69 kilós Laczkó Benedek gyönyörű birkózással a döntőig menetelt. Ott is csak az ESMTK-s ellenfele tudta megállítani, így Benedek a második helyen végzett.

A nehéz fiúk között a legkisebbnek sem kellett szégyenkeznie, hiszen Krebsz Martin a harmadik helyen végzett. Ebben a súlycsoportban teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki végez a dobogó felső fokán, hiszen az első három helyezett nagyjából egyforma erőviszonyokkal és képességekkel bír, így versenyről-versenyre ők osztoznak az érmeken.

A ferencvárosi birkózó-komplexumot búcsúztató Atomhajó Kupán sajnos szerencsétlen sorsolást fogtak ki 76 kilós serdülő veszprémiek, akik egy ágra kerültek, így egymást búcsúztatták a versenytől. Az 54 kiló sűlycsoportban versenyző Krebsz Boldizsár az elődöntőig menetelt. Itt azonban kikapott rutinosabb ellenfelétől, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel. A márciusi nagy havazás másnapján, Törökszentmiklóson vettek részt a Diák I-es versenyzők a Jász-Plasztik Kupán, amely egyben rangsorversenyként szerepel a szakszövetség versenynaptárában. E versenyre 164-en adták le nevezésüket, ami már közelít a rekordszámhoz.

A veszprémiek szinte lemásolták az előző verseny végeredményét, hiszen Laczkó Benedek ismét a második, Krebsz Martin pedig a harmadig helyen végzett. Minyó Bence egy szép győzelem után a későbbi bajnoktól kapott ki pontozással. Utána hiába nyert meg minden mérkőzést, a negyed döntő előtt összekerült a későbbi harmadik helyezettel, akitől hatalmas küzdelemben, három menet után kapott ki, így a hetedik helyen végzett.

Legutóbb dunaújvárosi szervezéssel került megrendezésre a Nyers László emlékverseny, amelyen külföldi csapatok is részt vettek. Veterán korcsoportban szerepelt Túri Péter, aki egyben az egyesület egyik edzője is, és sikeres birkózással megszerezte a bajnoki címet! A Diák II-es versenyzők közül Nagy Gergő a harmadik, míg Ihász Dávid az ötödik helyen végzett.

- Összességében elmondható, hogy megfelelő irányban halad felkészülésünk, hiszen hétről-hétre javulnak az eredményeink.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a szezon nem a mi időszakunk, hiszen két versenyzőnk kivételével mindenki korosztályt és több esetben súlycsoportot is váltott, tehát idősebb, erősebb, és rutinosabb versenyzők között kell bizonyítaniuk. Az elkövetkezendő másfél-két hónapban igyekszünk felzárkózni, hogy a diákolimpiákon és az OB döntőkben a legjobbak közé verekedhessük magunkat – foglalta össze röviden az elműlt időszak tapasztalatait és jövőbeni várakozását Janku Ferenc edző.

Egyébként a Centrum SE birkózói továbbra is a Kossuth iskolában folytatják felkészülésüket. Ide várják a sportág iránt érdeklődő lányokat és fiúkat, 6-23 éves korig. Bővebb információk elérhetőek az egyesület weboldalán, a www.centrumse.hu címen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.