Dunaújvárosban sem sikerült ponto(ka)t szerezni...

Félidőben még döntetlenre álltak a Barabás-lányok.
 
 

Dunaújvárosban sem sikerült ponto(ka)t szerezni...

Félidőben még döntetlenre álltak a Barabás-lányok.
 
 
 
 
 

Dunaújvárosban sem sikerült ponto(ka)t szerezni...

Félidőben még döntetlenre álltak a Barabás-lányok.

A női kézilabda NB I. 5-8. helyéért zajló rájátszás harmadik fordulójában Dunaújvárosba látogatott a Róth Kálmán irányította bakonyi gárda. Egy héten belül a második Fejér-megyei csapat ellen léptek pályára a fiatalok, s ezúttal sem termett babér a gárda számára.

Pedig korántsem úgy indult az összecsapás, hogy vereség lesz az összecsapás vége. Gyors gólváltással kezdődött a találkozó. A hatodik percig - igazságos elosztással - hat gól született, 3:3. A következő hat percben további három veszprémi találatot jegyezhettek a jegyzőkönyv vezetői, a hazaiak oldalán azonban ennek a dupláját mutatta az eredményjelző tábla, 9:6. A 20. percre az eladott labdák és a gyors újvárosi indítások miatt már hat volt közte, 16:10. A félidő utolsó tíz percében azonban nagyszerű szériát produkáltak Tóth Gabrielláék. Zsinorban hatszor (!) zörgették meg a helyi kapuvédő hálóját, s máris visszajött a pont(ok) szerzésének reménye, 16:16.

A várakozással ellentétben viszont az egykori Kohász-bajnokcsapat utódait tüzelték fel jobban a félidőben. A korábbi szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter tanítványai állva hagyták a figyelmetlen veszprémieket. Rövid idő alatt újabb négygólos (20:16) előnyre tettek szert. Egy ideig felváltva estek a gólok, majd a második játékrész közepétől fokozatosan elhúzott a rutinosabb játékosokkal megerősített együttes és a végén hétgólos különbségnél ért véget a Barabás-gárda második Fejér-megyei "kirándulása".

Jegyzőkönyv. D. Kohász - Barabás Duna Takarék KC 31:24 (16:16). Dunaújváros, 400 néző. V.: Natkai, Szalai. Kohász: Pisák - Bódi, Gera, Sánta, Takács, Ferling, Berta. Csere: Gáspár, Takács, Rádl, Vadász, Kemény, Kővári, Grosch. Edző: Mátéfi Eszter. Veszprém: Víg - Hosszú, Tóth G., Planéta, Bárány, Tóth E., Schatzl. Csere: Pásztor (kapus), Takács, Pelczéder, Kokas, Gulyás. Edző: Róth Kálmán. A legjobb lövők: Bódi, Gera, Berta 6-6, Ferling 4, Takács 3, ill. Tóth G. 11, Hosszú 4, Tóth E. 3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.