Bravúros bajnoki befejezés, de...

A győzelem ellenére sem sikerült a hatodik hely elérése.
 
 

Bravúros bajnoki befejezés, de...

A győzelem ellenére sem sikerült a hatodik hely elérése.
 
 
 
 
 

Bravúros bajnoki befejezés, de...

A győzelem ellenére sem sikerült a hatodik hely elérése.

A női kézilabda NB I. középmezőnyös rájátszasában az utolsó fordulóban a Dunaújváros fiatal gárdáját fogadta a Barabás KC.

Eleinte meglehetősen akadozott a veszprémiek játéka, a negyedik percben született az első hazai találat. S bár utána egy ideig 2:1-re vezettek, a Duna-partiak a tizedik percre három góllal elhúztak, 3:6. Időközben azonban bemelegedtek Róth Kálmán lányai is, s előbb kiegyenlítettek, majd valamivel később a vezetést is megszerezték, 9:8. Ezt követően egy időre megint magukhoz ragadták a vezetést a volt szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter tanítványai. A félidő hajrájában azonban végül mégis a hazaiak négygólos vezetésénél vonult rövid pihenőre a két együttes, 16:12.

Fordulás után egyre jobban belelendültek a hazaiak és egy rövid szakasz kivételével - ekkor felváltva estek a gólok - szép lassan növelték az egyébként is jelentős előnyüket. Negyedórával a vége előtt már hét (25:18) volt közte. Később tízre is nőtt a különbség, de végül meg kellett elégedni a 34:25-el...

A mérkőzés végén szép gesztusként az egykori veszprémi nevelés - jelenleg dunaújvárosi - Gáspár Gabriella "hazai" környezetben búcsúzott játékos pályafutásától.

Jegyzőkönyv. V. Barabás DT KC - Dunaújvárosi KK 34:25 (16:12). Veszprém, Március 15-e úti csarnok, 400 néző. V.: Natkai, Szalay. Barabás: Vig - Hosszu, Tóth G., Planéta, Tóth E., Schatzl, Pelczéder. Csere: Pásztor (kapus), Kokas, Gulyás, Bárány, Palotás, Takács. Edző: Róth Kálmán. Dunaújváros: Pisák - Bódi, Gera, Takács, Rádl, Ferling, Berta. Csere: Csapó (kapus), Vadász, Takács, Sánta, Gáspár, Kemény, Török, Grosch, Kővári. Edző: Mátéfi Eszter. A legjobb lövők: Takács 7, Bárány 6, Hosszú, Tóth G. Pelczéder 5-5, ill. Gera 7, Gera 4, Rádl, Berta 3-3.

Az 5-8. helyért tartó sorozat végeredménye: 5. Fehérvár 12, 6. Kiskunhalas, 7. Veszprém 8. Dunaújváros 5 pontal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.