Szenzációs siker a Debrecen ellenében

Az őszi idény eddigi legjob játékát produkálta a Barabás KC a női kézilabda NB I-ben.
 
 

Szenzációs siker a Debrecen ellenében

Az őszi idény eddigi legjob játékát produkálta a Barabás KC a női kézilabda NB I-ben.
 
 
 
 
 

Szenzációs siker a Debrecen ellenében

Az őszi idény eddigi legjob játékát produkálta a Barabás KC a női kézilabda NB I-ben.

Nagyszerűen kihasználta az elmúlt két hetet a veszprémi női kézilabda csapat, mert a kezdeti, mintegy ötperces bizonytalankodás után (5:5-öt követően) magához ragadta a kezdeményezést nagynevű, nemzetközi rutinnal rendelkező ellenfelével szemben.

A három debrecenből érkezett játékos közül Kiss Éva már az elején érzékeltette, hogy ezen a meccsen nagyon nehéz lesz neki gólt lőni. Bulath Anita a várakozásnak megfelelően lendületes és gólerős volt, de Juhász Gabriella akarásával sem lehetett gond.

A 10. percben 6:6, a 20.-ban 9:9 volt az eredmény állása, de közte egy-két góllal mindig a hazaiak vezettek.

Az utolsó tíz percben azonban már kétszer is három volt (12:9, 13:10) közte. Végül aztán kétgólos lett a helyiek előnye, amikor Bulath időntúli szabaddobásból talált be, 15:13.

Szünet után a hajdúságiak kezdtek jobban, s a 34. percben ismét egyenlő lett az állás, 16:16. A következő öt pec azonban egyértelműen a barabásé volt, előbb háromra (22:19), majd négyre (24:20) növelték az előnyt.

Egyre magabiztosabb volt a védekezés a szenzációs Kiss Évával a hátuk mögött. A Debrecen minden próbálkozása elakadt a veszprémi falon, vagy a még hetes is hárító kapusukon. Az 52. percben egyszer már öt is volt közte, 27:22!

A vendégek minden erőfeszítése csak arra volt elég, hogy a hátrányukat a hajrában három gólos különbségre csökkentsék.

A hazaiak ezúttal a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket.

Jegyzőkönyv. V. Barabás – Debrecen 29:26 (15:13). Veszprém, 800 néző. V.: Bacs, Bán. Barabás KC: Kiss É. – Földes K., Emberovics, Farkas, Mayer, Bulath, Nagy I. Cs: Földes V., Juhász, Borkowska. Edző: Gyurka János. DVSC: Triffa – Csáki, Léránt, Hornyák D., Szűcs, Kudor, Kazai. Cs: Dakos, Sopronyi, Szilágyi, Slakta, Karnik. Edző: Köstner Vilmos. Legjobb dobók: Földes K. 6, Emberovics, Farkas, Bulath 5-5, ill. Sopronyi 7, Hornyák D. 5, Kudor 4.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.