Őrült futamot nyert meg Rosberg

Balesetek, leszakadt szárnyak, defekt, s egy kigyulladt autó is jellemezte a Monacói Nagydíjat, melyet rajt-cél győzelemmel nyert meg Nico Rosberg.
 
 

Őrült futamot nyert meg Rosberg

Balesetek, leszakadt szárnyak, defekt, s egy kigyulladt autó is jellemezte a Monacói Nagydíjat, melyet rajt-cél győzelemmel nyert meg Nico Rosberg.
 
 
 
 
 

Őrült futamot nyert meg Rosberg

Balesetek, leszakadt szárnyak, defekt, s egy kigyulladt autó is jellemezte a Monacói Nagydíjat, melyet rajt-cél győzelemmel nyert meg Nico Rosberg.

A szabadedzések és az időmérő után világossá vált, hogy a Mercedes a legnagyobb favorit a hercegségben, ugyanis Nico Rosberg mindhárom gyakorlást, és a kvalifikációt is simán megnyerte csapattársa, Lewis Hamilton előtt.

A vasárnapi futamon a két Mercedes simán eljött a rajtnál, de Vettel a harmadik helyről nagyon rámászott Hamilton nyakára már az alagút bejáratánál. Az első kör nem ment le baleset nélkül, Maldonado és Van Der Garde autója is megsérült.

A 6. körre Hamilton már leszakította magáról Vettelt, így az élen a két Mercedes, mögöttük a két Red Bull haladt, őket pedig Raikkönen és Alonso követte. A 9. körben a boxutca bejáratánál Charles Pic autója kigyulladt, de gyorsan eloltották a tüzet.

Ricciardo a 23. körben kezdte a kerékcseréket. Paul di Resta mutatta be az első előzést a 26. körben, miután a külső íven befért Massa mellé az első kanyarban.

A pilóták egyébként nyugis tempót mentek, hiszen egy kiállással próbálták lehozni ezt a futamot, így kímélték az autókat és a gumikat is.

A 30. körben azonban felpezsdült a verseny, köszönhetően a kerékcseréknek. A hétvége vesztese Felipe Massa volt, a brazil ugyanis ismét az első kanyarban törte össze magát, csakúgy, mint a harmadik szabadedzésen. Így a biztonsági autó mögött haladt a mezőny, de Hamilton csak a negyedik volt, ugyanis pozíciót veszített a kiállás során.

A 39. körben kijött a safety car, így Rosberg, Vettel, Webber, Hamilton, Raikkönen, Alonso sorrendben kezdték újra a versenyt a pilóták. A Rascasse kanyarban azonban Hamilton bedugta az autó orrát Webber mellé, de a kigyorsításnál az ausztrál volt jobb helyzetben.

A McLaren szurkolói vélhetően nem örültek Sergio Perez manőverének, ugyanis a mexikói pilóta komoly versenybe kezdett csapattársával, Jenson Buttonnel, így Perez átvette a hetedik helyet, majd Alonsót is ostromolta.

A 46. körben félbeszakították a futamot, és újra elrajtolt a mezőny, ugyanis Pastor Maldonado megpróbálta megelőzni Max Chiltont, a kerekek azonban összeértek, így a Williams beleszállt a gumifalba, amit teljesen lebontott, és magával vitt az aszfaltra.

A megismételt rajt után nem változott az állás, egyedül Perez lépkedett előre. A 62. körre Rosberg már több mint 3,5 másodperces előnyre tett szert, így biztosra volt vehető a győzelme.

A végjátékra is maradt baleset, Grosjean hátulról rohant bele Ricciardóba, így ismét a biztonsági autó mögött köröztek a pilóták. A 67. körben aztán elengedték a mezőnyt, a 70.-ben pedig ismét koccanás zavarta meg a vonatozást: Perez akarta maga mögé utasítani Raikkönent, de rövid volt a féktáv, így az első vezetőszárnya beleakadt a falba, amit el is hagyott. A finn sem járt jobban, bal hátsó defektet kapott.

Raikkönen a kényszerű kerékcsere ellenére behozta a Lotust a 10., pontszerző helyre. Az első Nico Rosberg lett, a dobogóra pedig Sebastian Vettel és Mark Webber állhatott még fel. Lewis Hamilton, a másik mercedeses pilóta a negyedik pozícióban zárt a Sport24.hu tudósítása szerint.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 89, 2. Kimi Raikkönen (Lotus Renault) 85, 3. Fernando Alonso (Ferrari) 72, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 50, 5. Felipe Massa (Ferrari) 45, 6. Mark Webber (Red Bull) 42 ponttal. A csapatverseny állása: 1. Red Bull 131, 2. Ferrari 117, 3. Lotus 111, 4. Mercedes 72, 5. Force India 32, 6. McLaren 29 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.