Izgalmas és fárasztó volt az MKB Veszprém szezonja

Carlos Ortega szerint Nagy László volt a csapat legjobbja, de pár embertől jobb teljesítményt várt volna.
 
 

Izgalmas és fárasztó volt az MKB Veszprém szezonja

Carlos Ortega szerint Nagy László volt a csapat legjobbja, de pár embertől jobb teljesítményt várt volna.
 
 
 
 
 

Izgalmas és fárasztó volt az MKB Veszprém szezonja

Carlos Ortega szerint Nagy László volt a csapat legjobbja, de pár embertől jobb teljesítményt várt volna.

- Izgalmas. És fárasztó. Volt benne sok öröm, néhány nagy győzelem, csodálatos pillanat, de azért maradéktalanul nem lehetünk elégedettek - mondta a 2012/13-as szezonról a Hatosfalnak adott interjújában Carlos Ortega, az MKB Veszprém spanyol vezetőedzője.

A szakember úgy folytatta, az azért mindenképpen pozitívum az idényre nézve, hogy a szintén Európa 16 legjobb csapata közé bejutott Pick Szeged ellen sikerült bezsebelni a magyar bajnoki címet, valamint sikerült beépíteni pár játékost a csapatba és csak egy hajszálra volt a Final Four a Bajnokok Ligájában. A Kiel elleni párharc után napokig csak forgolódott az ágyban a tréner, aki úgy érzi, ő is hibázott:

- Túl korán kikértem a második időmet, és mert rosszul döntöttem [Nagy] Laci pihentetésével kapcsolatban. Kielben nem jól szállt be a játékba Laluska Balázs, és a visszavágón nem mertem beküldeni, pedig Lacinak nagyon kellett volna öt perc a padon. Már bánom - mondta el, mi nyomja a lelkét. Hozzátette, a játékvezetőkkel ő nem foglalkozik a párharc kapcsán, mert szerinte a "bírózás nem visz előre".

A szezon legkellemetlenebb pillanatként a szegedi hétgólos vereséget élte meg. Hozzátette, a Veszprém nem tökéletes koncentrációval vágott neki a csatának, de ezzel nem a rivális érdemeit akarja kisebbíteni, "nagyszerűen kézilabdázva győzött le minket a Pick" - mondta.

Ortega arra a kérdésre, hogy ki volt a szezon legjobbja gondolkodás nélkül vágta rá a Magyarországra tavaly nyáron visszatérő Nagy László nevét. Indoklásul azt mondta, hogy köré építették a támadást, de közben kulcsszerep hárult rá a támadásban is, ezen felül pedig sokszor ő lépett elő vezérként.

A vezetőedző nem kertelt, megnevezte azokat a játékosokat is, akikkel nem volt maradéktalanul elégedett: Gulyás Péternek a szezon elején nem ment a játék, Iváncsik Gergőtől, Onetotól és Császár Gábortól pedig többet várt.

- Csaszi az olimpián elszenvedett sérülése miatt a számunkra roppant fontos felkészülési időszak egy részében nem lehetett velünk. Aztán mire visszatért, Chemával összeállt a csapat, és jól is ment a játék. Nagy szükségem volt Csaszira, hiszen más típusú irányító, mint Chema, és bizonyos játékhelyzetekben az ő szerepeltetése a jó döntés, de tavasszal nem tudta úgy elkapni a fonalat, mint a válogatottban. Úgy éreztem, nem vállalta fel teljes szívvel a harcot a posztjáért, és az utolsó időszakában nem is érezte jól magát a csapatban - így Ortega, aki elárulta, meg szerette volna tartani a magyar válogatott Császárt, de ha nem érzi jól magát, akkor nem is tud a csapat hasznára lenni

Császár a Sport24.hu cikke szerint nyártól a Paris Saint-Germain együttesében folytatja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.