Nyolc év a veszprémi kispadon

Laki Zoltántól Molnár Zoltán vette át a szakvezetői teendőket a női labdarúgó csapatnál.
 
 

Nyolc év a veszprémi kispadon

Laki Zoltántól Molnár Zoltán vette át a szakvezetői teendőket a női labdarúgó csapatnál.
 
 
 
 
 

Nyolc év a veszprémi kispadon

Laki Zoltántól Molnár Zoltán vette át a szakvezetői teendőket a női labdarúgó csapatnál.

A nyári labdarúgó holtszezon egyik szomorú és egy másik, csendes szenzációját a hosszú-hosszú évek óta második vonalbeli veszprémi labdarúgás szolgáltatta.

A férfi csapat kiesett és természetesen edzőt váltott a vezetőség. A fővárosból érkezett Nagy Tamás munkájára már nem tartanak igényt az NB III-ben. Helyette az eddigi pályaedző, a "saját nevelésű" Jugovics Lajos viszi tovább a zömében helyi fiatalokra épített, teljesen új összetételű csapatot.

Alapvetően más a helyzet a női vonalon. A tavaszi szezonban a sokáig dobogóért küzdő, végül az ötödik helyen kikötő hölgyek kispadjára Molnár Zoltán - a férficsapat rutinos középpályása - ül le.

A különbség a két edzőváltás között jókora: amíg az előbbit az eredménytelenség diktálta, addig ez utóbbinál az eddigi szakvezető, Laki Zoltán volt a kezdeményező.

- A szezon végén úgy éreztem, hogy egyelőre pihenőre van szükségem - idézte az okokat a szerénységéről és precizitátáról ismert, fillérnyi fizetés nélkül dolgozó edző. - A legutóbbi bajnokságban sokáig a harmadik helyért is versenyben voltunk, de a fiatalok tanulmányai, valamint betegségek-sérülések miatt tavasszal sokszor még kiállási gondjaink is volt. Ez azért engem is megviselt...

Ezért a fiatal kora ellenére már a tizenötödik edzői évét letöltő (!) szakvezető "szabadságot" vett ki. Hogy mikor tér majd vissza az általa oly szeretett kispadra, azt még ő sem tudja.

Azért teljesen nem szakad el a focipályáktól: utódja, Molnár Zoltán kérésére igyekszik megkönnyíteni (az edzőségben) pályakezdő kollégája beilleszkedését a veszprémi női fociba. Olyan pontos statisztikát, s részletes szóbeli tájékoztatót adott Molnár Zoltánnak, hogy az egykori négyszeres magyar bajnok játékos (játszott Újpesten, a BVSC-ben, az MTK-ban, a Dunaújvárosban, Pakson, Szolnokon és most negyven éves kora ellenére még pályára lép Veszprémben) látatlanban is alaposan megismerhette a pillanatnyilag rendelkezésére álló gárdát.

Márpedig a zökkenőmentes edzőváltás a későbbi VFC-sikerek egyik titka lehet. Ez pedig Laki Zoltánon biztosan nem fog múlni...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.