Együnk diót, mandulát naponta szívünkért!

A mindennapos dió-, mandula- és pisztácia fogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói.
 
 

Együnk diót, mandulát naponta szívünkért!

A mindennapos dió-, mandula- és pisztácia fogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói.
 
 
 
 
 

Együnk diót, mandulát naponta szívünkért!

A mindennapos dió-, mandula- és pisztácia fogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói.

A legtöbb ezek közül ugyanis olyan alkotórészeket tartalmaz, melyek egészségesek a szív számára és segítik a koleszterinszint karbantartását, mivel csökkentik a rossz-koleszterinként elhíresült LDL-koleszterint. A magvakban található telítetlen zsírsavak, az omega-3-zsírsavak, a rostok, az 1-arginin, valamint a növényi szterolok mind-mind jótékony hatású összetevők.

A koleszterincsökkentésen túl a dió, mandula és pisztácia fogyasztása a vérrögök kialakulását is gátolja, sőt a medipress.hu szerint a verőerek belső borítását is egészségesen tartja.

Eddig azonban nem bizonyította klinikai vizsgálat, hogy a jó hatások következtében a dió-, mandula- és pisztáciaevés valóban csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Mivel azonban tápértékük és kalóriatartalmuk meglehetősen magas, fogyasztásuk csak kis mennyiségben, naponta maximum egy marékkal. Érdemes a nem sózott, vagy alacsony sótartalmú változatokat előnyben részesíteni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.