Császárék lepipálva...

Az MKB-MVM Veszprém nyerte meg a németországi Ehingenben megrendezett Sparkassen-kupát.
 
 

Császárék lepipálva...

Az MKB-MVM Veszprém nyerte meg a németországi Ehingenben megrendezett Sparkassen-kupát.
 
 
 
 
 

Császárék lepipálva...

Az MKB-MVM Veszprém nyerte meg a németországi Ehingenben megrendezett Sparkassen-kupát.

A magyar együttes a döntőben három góllal diadalmaskodott a korábbi játékosát, a Császár Gábort is soraiban tudó új francia sztárcsapat, a PSG ellen.

Veszprémi góllal indult a mérkőzés, majd Császár Gábor is betalált, más kérdés, tavasszal ilyenkor már 2:0 került volna az eredményjelzőre, ezúttal most 1:1. A kiegyenlített csatában felváltva estek a gólok, a rendre hátrányba kerülő magyar együttesnek kapaszkodnia kellett. Egészen a 15. percig, mert akkora egy 3:0-s periódusnak köszönhetően a veszprémiek jutottak vezetéshez, 8:7. Fazekas ekkor Császár hetesét hárította, minden bizonnyal ez is közrejátszott, hogy a félidő hajrája előtt már hárommal is meglépett az MKB-MVM (12–9), hogy a szünetre hatra növelje az előnyét, 18:12.

A Momir Ilics és Iváncsik Gergely vezérelte veszprémiek a szünet után lőtávolon kívül tudták tartani az ellenfelet, amely tudott faragni ugyan a hátrányból, de nem annyit, hogy ismét nyílt legyen a mérkőzés. Mert a játék ugyan kiegyenlített volt, de a veszprémiek biztos vezetésük tudatában játszhattak, és amikor kellett, azért összehozták azt a gólt, amellyel megnyugtatták magukat. Az utolsó két percre három gól megmaradt a mienk előnyéből, és miután az eredmény már nem is változott, nyert az MKB-MVM, 28:25.

Az NSO tudósítása szerint a veszprémi kapusok közül Mirko Alilovic 41, míg Fazekas Nándor 40 százalékos hatékonysággal védett. Ilics hét, az idősebbik Iváncsik fivér hat, Nagy László négy gólt szerzett. A veszprémiek tizenhetedik alkalommal vettek részt a kupán, először sikerült nyerniük.

Jegyzőkönyv. Sparkassen-kupa, nemzetközi férfi kézilabda torna, döntő: MKB-MVM Veszprém – Paris SG 28:25 (18:12). A 3. helyért: RK Croatia Zagreb (horvát) - Wacker Thun (svájci) 26:20, az 5. helyért: Vive Targi Kielce (lengyel)–Füchse Berlin 30:30.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.