Nő a vagyon

A Borókai család jobban teljesít.
 
 

Nő a vagyon

A Borókai család jobban teljesít.
 
 
 
 
 

Nő a vagyon

A Borókai család jobban teljesít.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a Borókai család vagyonának növekedése a fideszes zsákmányszerzés iskolapéldája. A párt álláspontja szerint a korrupciót mindaddig nem lehet visszaszorítani, amíg a magyar félpiaci államkapitalizmus lehetőségeivel visszaélve az orbáni maffiakormány büntetlenül tömheti cimborái zsebét.

Borókai Gábor, az első Orbán-kormány szóvivője immár egy évtizede a Heti Válasznál tölt be vezető pozíciót, mellesleg pedig az ugyanazon kft. által kiadott Magyar Konyha magazin lapigazgatója, áll a közleményben.

Mindettől nyilván teljesen függetlenül – egy korábbi kimutatás szerint – a viszonylag szerény példányszámú Heti Válasznak jut a hetilapokban megjelenő állami hirdetések több mint 20 százaléka (a második helyen, jóval kevesebb, mint 10 százalékkal a tizenháromszoros mennyiségben eladott Nők Lapja áll).

A családnak ennyi nem elég, ezért Borókai felesége helyettes államtitkárként irányítja a Kormányirodát. Legújabban pedig Borókai Flórának, a korábbi szóvivő lányának cége nyerte el a Nemzeti Bank konferenciák és rendezvények szervezésére kiírt közbeszerzését. A megbízás értéke 24.9 millió forint, éppen alatta marad annak a 25 milliós határnak, ameddig nem kell nyilvános ajánlattételi felhívást közzétenni a közbeszerzésekhez. Így nem is volt nehéz megoldani, hogy a cég egyedül tegyen ajánlatot – a 168 Óra Online cikke szerint el is nyerte a megbízást.

A történet a fideszes zsákmányszerzés iskolapéldája. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a korrupciót mindaddig nem lehet visszaszorítani, amíg a magyar félpiaci államkapitalizmus lehetőségeivel visszaélve az orbáni maffiakormány büntetlenül tömheti cimborái zsebét, írja Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közleményében.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.