Sokat kivett a lányokból a kupasiker

Gálázott Európa legjobb csapata, a magyar listavezető Győr Veszprémben.
 
 

Sokat kivett a lányokból a kupasiker

Gálázott Európa legjobb csapata, a magyar listavezető Győr Veszprémben.
 
 
 
 
 

Sokat kivett a lányokból a kupasiker

Gálázott Európa legjobb csapata, a magyar listavezető Győr Veszprémben.

Gálát készített elő a veszprémi női kézilabdacsapat vezetése a huszadik fordulóbeli mérkőzésre, amelyen a Bajnokok Ligája nyertes Győri Audi ETO KC-t fogadták. A figyelmes szervezésnek - és Görbiczék rangjának - köszönhetően viszonylag szépszámú nézősereg előtt kezdődött a találkozó, amelyen aztán csak a Rába-partiak gáláztak...

A roppant megilletődötten kezdő bakonyiak (a Rába fiókcsapata, amely a nyáron Mosonmagyaróvárra költözik) az első öt percben nem is találtak be rangos ellenfelük hálójába, 0:4. Újabb öt perccel később már ötre (2:7), negyedóra múlva pedig hatra nőtt a különbség a két csapat között, 5:11. Ezzel aztán el is szállt a szorosabb eredmény lehetősége, mert előbb tízre (6:16), majd félidőben már tizenhatra nőtt a hazaiak hátránya, 6:24!

Szünet után sem változott a játék képe, a szerdai kupasiker után szemmel láthatóan teljesen fáradt bakonyiak ellen a Rába-partiak tetszés szerint érték el góljaikat. Ennek ellenére a meccs végén a közönség jó hangulatban köszöntötte a két együttest. A vendégek szakvezetője a találkozó utáni sajtótájékoztatón sportszerűen elismerte, hogy a veszprémiek hétközi bravúrja (a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé elsőként bejutott a Róth Kálmán vezette társaság) rendkívül sokat kivehetett a fiatalokból.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda NB I, 20. forduló: V. Barabás DT KC – Győri Audi ET0 KC 13:44 (6:24). Veszprém, 700 néző. V.: Tomecskó, Unyatinszki. Barabás: Szemerey – Vesztergombi, Tóth G. 1, Planéta 1, Horváth D. 2, Kurucz 1, Pelczéder. Csere: Pásztor, Györkös (kapusok), Tóth E. 6 (4), Marincsák, Takács 3, Kiskartali, Hajtai 1, Gulyás. Edző: Róth Kálmán. Győr: Lunde – Bognár-Bódi 6, Bulatovic 2, Hornyák 2, Görbicz 4 (3), Amorim 8, Korsós 4. Csere: Herr (kapus), Hornyák D. 1, Kovacsics 5, Rédei-Soós 3, Tervel, Orbán 6, Sirián 3. Edző: Ambros Martin.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.