Nagyszerű helytállás a futsal elődöntő első mérkőzésén

Öt perccel a befejezés előtt döntetlen volt az állás Berettyóújfalun.
 
 

Nagyszerű helytállás a futsal elődöntő első mérkőzésén

Öt perccel a befejezés előtt döntetlen volt az állás Berettyóújfalun.
 
 
 
 
 

Nagyszerű helytállás a futsal elődöntő első mérkőzésén

Öt perccel a befejezés előtt döntetlen volt az állás Berettyóújfalun.

Mint az korábbról már ismeretes, a futsal NB I. hajrájában a legjobb négy közé jutott csapatok - Aramis, Berettyóújfalu, Győr és Veszprém - közül az elődöntőben két nyert meccs után talpon maradt kettő vívja majd a finálét. Az egyik ágon az alapszskaszban elért eredménye alapján a Berettyóújfalu kezdett otthonában a Veszprém ellen, míg a másikon Győr a kedvezményezett az Aramis gárdájával szemben.

A péntek esti első összecsapáson a bajnokságban örök második borsodiak a papírformának megfelelően, félelmetes tempóban kezdtek és a hatodik percben (Nagy T. és Gál révén) már jelentős előnyre tettek szert, 2:0. Szerencsére Gulyás azonnal szépített, 2:1. Nem sokáig tarthatott a bakonyiak öröme, mert Trencsényi újabb egy perc múlva ismét kettőre növelte a helyiek előnyét, 3:1. Ekkor még senki sem sejtette, hogy - a nagy küzdelem, hatalmas taktikai csata ellenére - erre a félidőre a csapatok már ellőtték a puskaport.

Fordulás után ismét csak a helyiek kezdtek jobban és a 22. percben a második találatát jegyző Trencsényi gólja után már háromgólos különbséget mutatott az eredményjelző tábla, 4:1. A folytatásban a mintegy ötperces gólszünet alatt a veszprémiek rendezték soraikat és Boromissza Gábor visszahozta a meccsbe a Madarász-legénységet, 4:2.

Mindkét együttes hatalmas erőfeszítéseket tett a három pont begyűjtése érdekében, s a hajrában sokáig emlékezetes négy perc zajlott a küzdőtéren. A gólgyártást Tatai kezdte (33. perc: 4:3), majd Tar még a kiegyenlítő gólt is megszerezte, 34. perc: 4:4! Mindkét együttes kockáztatott, s ebben a házigazdák bizonyultak szerencsésebbnek. A 35. percben (Rábl révén 5:4) elhagyták a vendégeket, majd a 36.-ban (Lovas révén 6:4) bebiztosították győzelmüket. A hátralévő négy percben ugyanis a hallatlan izgalmak ellenére sem változott már az eredmény. Így a párharc pillanatnyi állása: 1:0 - oda.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I. elődöntő, első mérkőzés: MVFC-Berettyóújfalu – 1. FC Veszprém 6:4 (3:1). Berettyóújfalu, 300 néző. V.: L. Tóth (Veres, Takács). MVFC: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Gál, Rábl. Csere: Mezei (kapus), Szabó P., Sánta, Siska, Nagy T., Nagy I., Komáromi, Harmati. Edző: Turzó József. Veszprém: Reveland – Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Schmidmajer (kapus), Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, László, Weisz. Edző: Madarász János. Gólszerzők: Nagy T. (5.), Gál (6.), Trencsényi (8., 22.), Rábl (35.), Lovas (36.), ill. Gulyás (7.), Boromisza G. (27.), Tatai (33.), Tar (34.).

A két nyert meccsig tartó párharc visszavágóját április 14-én rendezik Veszprémben. A másik ágon a Győr és az Aramis április 7-én (hétfőn) találkozik először egymással.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.