Hiába voltak a meccs második felében jobbak

Az idény egyik leggyengébb játékát produkálták a VESC kosarasai Salgótarjánban.
 
 

Hiába voltak a meccs második felében jobbak

Az idény egyik leggyengébb játékát produkálták a VESC kosarasai Salgótarjánban.
 
 
 
 
 

Hiába voltak a meccs második felében jobbak

Az idény egyik leggyengébb játékát produkálták a VESC kosarasai Salgótarjánban.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B. alapszakaszát követő rájátszás harmadik fordulójában a Veszprémi Egyetemi SC a nógrádi megyeszékhelyen lépett pályára. A keleten hetedik helyezett hazaiak az első 22 forduló után 11 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel várták a keresztbejátszást. A vendég VESC szintén hetedikként zárt nyugaton, de a mérlegük valamivel gyengébb (10 siker és 12 kudarc) volt a bajnokság első körében.

A második szakaszban mindkét együttes egy-egy győzelmet aratott, így közöttük továbbra is roppant szoros a versenyfutás a minél jobb végső helyezések felé.

A bakonyiak ritka rosszul kezdtek (9:0 - oda...), s bár a későbbiekben valamelyest sikerült felvenni a kellő védekező és támadó ritmust, az első negyed végén ennek ellenére is megmaradt a hazaiak kilencpontos előnye, 24:15. A második negyedben a hazaiak még hozzátettek hatot az eddigiekhez, s a nagyszünetben 43:28 volt az állás.

A harmadik negyedben Petőfi edző pályára küldte a bokasérüléssel bajlódó Verteticset is, s ez valamennyit javított a helyzeten. A játéknak ebben a szakaszában hárompontos (20:23) vendégsiker született, azaz a tizenöt pontos hátrány tizenkettőre csökkent, 63:51. Az utolsó etapban Szlávikék igyekeztek ugyan, s nyerték is a szakaszt (23:28), de ez csupán arra volt jó, hogy tovább csökkentsék a vereség arányát.

Hiába nyerték tehát meg a második félidőt Oltárczyék 51:43-ra, végül hét pont azért maradt közötte. Köszönhetően az első két negyed roppant gyenge teljesítményének...

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B., az alapszakasz utáni keresztbejátszás 3. fordulója: SKSE - Veszprémi Egyetemi SC 86:79 (24:25, 19:13, 20:23, 23:28). Salgótarján, 200 néző. V.: Torzsa, Balogh, Kisházi. VESC: Oltárczy 11, Nagy 5, Szlávik 21, Czakó 2, Takács 7. Csere: Vertetics 20, Kelemen 3, Kováts 5, Bagó 5. Edző: Petőfi Áron. Az ellenfél legjobb dobói: Sebők 24, Olnic 19, Madár 17.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.