Fék tudnék lenni, nem motor…

Dr. Majtényi László, az ellenzék köztársasági elnök jelöltje tartott hétfőn lakossági fórumot Veszprémben.
 
 

Fék tudnék lenni, nem motor…

Dr. Majtényi László, az ellenzék köztársasági elnök jelöltje tartott hétfőn lakossági fórumot Veszprémben.
 
 
 
 
 

Fék tudnék lenni, nem motor…

Dr. Majtényi László, az ellenzék köztársasági elnök jelöltje tartott hétfőn lakossági fórumot Veszprémben.

Majtényi László a jelölésével kapcsolatban elmondta, hogy a barátai keresték meg azzal, hogy a kormány jelöltjével szemben vállalja el a köztársasági elnöki jelölést. Majtényi viszont úgy látja, hogy erre a posztra Magyarországon jelenleg nincs felkészült személy.

Ebben a megosztott politikai helyzetben egy olyan személy tudná igazán betölteni hivatalát, akit két már volt elnök pozitív tulajdonságaiból raknának össze. Göncz Árpád példátlan emberismeretéből, empátiájából, kapcsolatteremtő képességéből valamint Sólyom László alkotmányhoz fűződő szigorából.

Az egykori ombudsman kis gondolkodás után vállalta a jelölést, mert kíváncsi volt arra, hogy a szemben álló fél meddig mer elmenni a megaláztatásában. Számára ebben voltak meglepetések, mert több dologra álmában sem gondolt. Például arra, hogy ő lesz Soros György magyarországi helytartója. Úgy látja, hogy a mai magyar politikában korlátok nélkül merik gyalázni azt, aki a többség közül kimeri dugni a fejét. Majtényi a helyzetet értékelve elmondta, hogy könnyű volt a döntés azért is, mert a kezdetektől tisztában volt azzal, hogy nem fogják megválasztani, ezért a nyeretlenek nyugalmával figyelheti a választással kapcsolatos eseményeket.

Ennek ellenére Majtényi úgy látja, hogy egy sikertörténet alakult ki körülötte, mert a személyének támogatását illetően egy páratlan összefogás alakult ki az ellenzékiek és a pártot nem választók között. Ebből látható, hogy a köztársasági elnök választásának ügye több mint baloldali törekvés, a jobboldal alkotmányos hatalmat visszaállító erői is támogatják az elképzeléseit.

Az elnöki programját a „szabad alkotmányos Magyarország eszménye” köré építette fel. Ennek lényege az olyan hatalomtól független intézmények kialakítása, amelyek megvédik az állampolgárokat a hatalom képviselőivel szemben. Olyan választások biztosítása, amelyekben a többségnek lehetősége van a hatalom embereinek leváltására. A választások során egyenlő esélyek és feltételek biztosítása az emberek megszólításában. Olyan rendszer létrehozása, amely minden állampolgárnak közös ügye, ezzel igazi nemzeti egységet lehet biztosítani.

Majtényi László az elnöki programját március 13-án a parlamentben 15 percben fogja ismertetni, ezt követően kap szót a jelenlegi köztársasági elnök és döntenek a képviselők az új köztársasági elnök személyéről.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.