Bakonyi ízek az Arénában

Bakony Expó néven november 8-án és 9-én kétnapos rendezvénysorozat lesz a Veszprém Arénában.
 
 

Bakonyi ízek az Arénában

Bakony Expó néven november 8-án és 9-én kétnapos rendezvénysorozat lesz a Veszprém Arénában.
 
 
 
 
 

Bakonyi ízek az Arénában

Bakony Expó néven november 8-án és 9-én kétnapos rendezvénysorozat lesz a Veszprém Arénában.

A két nap programjaiban bemutatkozik a Bakony élő népművészete és itt lesznek a környékben élő kistermelők, akik a Bakony ízeit hozzák el a kiállításra látogatóknak.

A első nap a feldolgozott termékek vására lesz, ezen a házilag készített tejtermékektől, a feldolgozott gyümölcsökön át, a gyógynövényekig sok minden lesz megtalálható. A nap során indul az I. Bakonyi Gasztrokupa és kerül sorra a Bakonyi Séfek bemutatója.

A második napon a főszerep a séfeké lesz, akik azt mutatják be, hogy a sertés feldolgozásban a hagyományos ételek mellett, milyen lehetőségek vannak még sertés hús elkészítésében. A „Disznót a farkától az orráig...” – programban az érdeklődők a böllérek szaktudását kísérhetik figyelemmel.

Az arénában egész napos rendezvényekkel, népi játékokkal, népdalokkal várják az expóra érkező vendégeket. A helyszínen gyerek megőrzőt működtetnek és vasárnap délután a kicsinyek a Kabóca Színekkel-című bábos összeállítással találkozhatnak.

Porga Gyula polgármester a rendezvénnyel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Veszprémet már hosszú ideje a minőségi turizmus jellemezi. A városban olyan vendéglátó helyek vannak, amelyek minőséget produkálnak és ezzel az ország élvonalába tartoznak.

Ez a rendezvény is ennek a minőségnek a népszerűsítését szolgálja. Sok olyan gasztronómiai különlegessége van a Bakony térségének, ami megérdemli ezt a különleges figyelmet.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezet alelnöke azt emelte ki, hogy ez a rendezvény része annak a programnak, amely a helyi termékek előállításának és felhasználásának a lehetőségeit igyekszik elősegíteni.

Az eredmények mellett, igyekeznek feltárni azokat a nehézségeket és értékesítési problémákat, amelyek napjainkban akadályozzák a kistermelők munkáját. Amennyiben szükséges, javaslattal élnek a törvényhozás felé a jogszabályi környezet megváltoztatására is.

Göttlinger László, az Expó programigazgatója elmondta, hogy egy nagyon hosszú előkészítő folyamat eredménye ez a rendezvény, ami több szervezet összehangolt munkáját igényelte.

A kiállításon 58 standon, 68 kiállító mutatja be a termékeit. Azért tudtak ennyi kiállítót megnyerni az expó ötletének, mert a rendezők nagyon alacsony összegért kínálják a bemutatkozási lehetőségeket. A belépő díj is jelképesek lesz, mert 14 év felett mindösszesen 300 forintot kell majd fizetni.

Az igazgató a reményét fejezte ki annak, hogy a jövőben folytatódhat a Bakony Expó és az idei évben ezzel egy hagyományt teremtenek.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.