Bűnmegelőzés a könyvtárakban

A rendőrök az új programjukkal a könyvtárak lehetőségeit kihasználva szeretnének minél több emberhez eljutni.
 
 

Bűnmegelőzés a könyvtárakban

A rendőrök az új programjukkal a könyvtárak lehetőségeit kihasználva szeretnének minél több emberhez eljutni.
 
 
 
 
 

Bűnmegelőzés a könyvtárakban

A rendőrök az új programjukkal a könyvtárak lehetőségeit kihasználva szeretnének minél több emberhez eljutni.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai „A tudás biztonsága- a biztonság tudása” – címmel indítottak a megyében bűnmegelőzési programot. Enne a lényege az, hogy a múlt bűnügyi történéseit felelevenítve rámutatnak az esetek tanulságaira. A munkájukat segíti a 2013-ban kiadott „Bűnmegelőzési Recep Túra Balaton – Bakony”, valamint a 2014-ben kiadott „Közlekedésbiztonsági koBORló” kiadvány. A két könyv segítheti a megyében élőket abban, hogy felfigyeljenek veszélyforrásokra és megelőzhetővé váljanak a bűncselekmények.

Brányi Mária alpolgármester szerint a két könyv prevenciós célzattal került kiadásra. A valós történetek a múltat kötik össze a jelenünkkel. Elolvasva a könyvet elmondta, hogy a hangvételét a közvetlenség jellemzi, ami segítheti azt, hogy az intézkedő rendőrrel szembeni előítéletek, pozitív irányba változzanak.

Pogány Péter r. ezredes, főkapitány helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy a megelőzést a rendőrség egyre magasabb színvonalon szeretné folytatni. Ehhez új módszerekre és eszközökre van szükség, mert csak akkor képesek megszólítani az állampolgárokat.

Az elmúlt időszak rendőri eseményeinek a bemutatásával, és ezek tanulságainak a feldolgozásával érhetik el a kitűzött céljukat. Ami pedig nem más, mint a bűnesetek bekövetkezésének a megelőzése. Ehhez minden lehetőséget és szerveződést ki kell használni, hogy a legfiatalabbaktól az idősekig elérjék az embereket. Ennek a munkának fontos színtere lehet a településeken lévő könyvtár is.

Futtató Norbent r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető azt erősítette, hogy a program keretében minél több állampolgárnak szeretnének hasznos információkat adni. A témát helybe viszik és az embereknek csak a könyvtárakig kell elmenniük. Kötetlen beszélgetéseken irányítják rá a településen lakók figyelmét azokra a veszélyekre, amelyek a mindennapokban ott vannak a környezetükben. Aki a bűnmegelőzésről ettől még többet szeretne tudni, annak segítséget adhatnak a könyvben leírtak.

Hangsúlyozta: ahhoz, hogy a prevenció hatékony legyen nem csak az információkra, de a befogadó közegre is nagy szükség van. Ezért az elkövetkezendő időszakban a megye összes könyvtárába szeretnének eljutni és ebben a témában találkozni az ott élőkkel.

A két könyvet az érdeklődőknek dr. Hermann István, a Pápa Városi Jókai Mór Könyvtár igazgatója mutatta be.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.