Európában a második fesztivál

Az európai kontinensen a Cell-Cup Nemzetközi Veszprém Kézilabda Fesztivált - a résztvevő csapatok számát illetően - jelenleg csak Prága előzi meg.
 
 

Európában a második fesztivál

Az európai kontinensen a Cell-Cup Nemzetközi Veszprém Kézilabda Fesztivált - a résztvevő csapatok számát illetően - jelenleg csak Prága előzi meg.
 
 
 
 
 

Európában a második fesztivál

Az európai kontinensen a Cell-Cup Nemzetközi Veszprém Kézilabda Fesztivált - a résztvevő csapatok számát illetően - jelenleg csak Prága előzi meg.

A 18. alkalommal, augusztus 12-18 között megrendezésre kerülő utánpótlás viadalra húsz ország 163 csapata jelentkezett be, több mint 3500 résztvevővel. Ezekből az országokból évek óta nagyon sok kiemelkedő kézilabda eredménnyel büszkélkedő klub küldi el a fiataljait. A megye 5 városában – Ajka, Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Veszprém központtal - 11 helyszínen adnak otthont, a közel 600 mérkőzéseknek.

A csapatok 7 férfi és 7 női kategóriában veszik fel a küzdelmet. A kategóriákban újdonságnak számít az U-21-es, ami a felnőtt és a junior kategória közé került és ezekben nagyon színvonalas összecsapásokra számíthatnak a mérkőzésre kilátogatók.

A Cell-Cup egyik sajátossága a nemzetközi játékvezetés. Ezeken a mérkőzéseken tehetik le a szakvizsgát azok a mérkőzésvezetői párosok, akiket az Európai Kézilabda Szövetség erre a feladatra alkalmasnak talál. Idén ezen a rendezvényen Európából 12 és Magyarországról 15 játékvezetői páros fog élesbe vizsgázni. Ezek a játékvezetők nagy szakmai elvárás elé néznek és általában csak a meghívottak egyharmada tud ennek a kihívásnak megfelelni.

A fesztivál szervezőit a városházán Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte. A megítélése szerint a sok zenei fesztivált követően szinte felüdülés egy ilyen, a testet és a fizikumot megmozgató rendezvény. Az alpolgármester kiemelte, Veszprém ezt a fesztivált idén is nagy szeretettel fogadta be és örül annak, hogy ennek a rendezvénynek a városban már egy évtizedes hagyománya van. A reményét fejezte ki annak, hogy ez a hagyomány a jövőben is folytatódni fog, egyre több csapat és érdeklődő vendég jön el a városba erre a rendezvényre.

Süle Nándor ügyvezető megköszönte azt a támogatást, amit a fesztivál megszervezéséhez Veszprém Város Önkormányzata az elmúlt tíz évben adott. Tény az, hogy a rendezvény felnőtté válása az idén mára már valósággá vált. A szervezők nagy álma még mindig az, hogy a huszadik évükben a tornán résztvevő csapatok száma haladja meg a kétszázat. Az ügyvezető szerint erre most is volt esély, de több afrikai ország az előzetes jelentkezések után, a vízum megszerzése és az egyéb nehézségeik miatt, képtelen volt csapatot küldeni.

Süle Nándor szerint minden évben igyekeznek valamilyen újdonsággal előrukkolni. Idén a nyitó és záró rendezvények sok meglepetést és új látványosságokat hoznak. A másik újdonság az, hogy a rendezvényekhez kapcsolódóan esténként kulturális programok is zajlanak majd, a Hangvilla Cell-Cup Club programja keretében.

Süle Dániel rendező bejelentette, hogy a fesztivál ideje alatt a városi stadionnál Cell-Cup Centert fognak folyamatosan üzemeltetni. Ezzel segítik a résztvevő csapatokat és az ide látogató vendégeket a programok kiválasztásában, valamint a helyszínekre történő eljutásban. Az idei évtől inteneten is bárhonnan folyamatosan figyelemmel lehet majd kísérni a fesztivál eseményeit, a mérkőzések aktuális helyzetét.

Esténként a Hangvilla épületében található Cell-Cup Clubjában, a különböző nemzetek zenei programjai mutatkoznak be, de lesz szépségverseny és a rendezvény végén, viszlát partiban búcsúznak el a vendégek Veszprémtől és a fesztiváltól.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.