Mobilitási hét Veszprémben

Szeptember 16 és 22 között rendezik meg Veszprémben az Európai Mobilitási Hetet.
 
 

Mobilitási hét Veszprémben

Szeptember 16 és 22 között rendezik meg Veszprémben az Európai Mobilitási Hetet.
 
 
 
 
 

Mobilitási hét Veszprémben

Szeptember 16 és 22 között rendezik meg Veszprémben az Európai Mobilitási Hetet.

Válassz, Válts, Variálj! – a szervezők ezekkel a szavakkal hívják az érdeklődőket, az egy héten át tartó rendezvénysorozatra. Az Autómentes Nap európai kezdeményezésre 2000-ben indult útjára. 2002-óta a rendezvény egyhetesre bővült és Európai Mobilitási Napként vált ismertté. Veszprém, elsőkként csatlakozott a környezetvédők által indított mozgalomhoz.

A megyeszékhely idén is több programmal készül az Európai Mobilitási Hétre. Szinte minden korosztályt, az óvodásoktól az idősekig megszólítanak. A rendezvénysorozat fő célja a környezettudatosságra, az egészségtudatos életmódra való nevelés és a figyelem ráirányítása a balesetek megelőzésre.

A mobilitási hetet szeptember 16-án a városháza aulájában az óvodások rajzpályázata nyitja meg, amit „Tudatos közlekedés – az óvodások szemével” címmel hirdettek meg. Másnap is a baleset megelőzés lesz a középpontban, amikor a városháza Kossuth termében egy prevenciós film kerül bemutatásra, „Másodperceken múlik az élet” címmel.

Szeptember 19-én kerékpártúrára hívják a város lakóit, a célállomás Nemesvámos lesz, ahol a résztvevők bekapcsolódhatnak a település családi napjának a programjába.

Szeptember 20-án Vehír futógála, Veszprém Szlalom, valamint Balesetmegelőzési Nyílt Nap lesz. Hétfőn este a városházán a „Veszprém város intermodális pályaudvar és kapcsolódó közösségi közlekedés fejlesztésének” projektjével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A rendezvénysorozat fő program napja 22-én az Autómentes Nap lesz, amivel azt szeretnének elérni, hogy legalább az év egy napján minél többen vegyék igénybe a tömegközlekedést, vagy válasszák a kerékpárt, illetve a gyaloglást. Ezen a napon a stadion melletti parkolóban több ügyességi verseny és bemutató lesz. A rendezvénysorozatot az immár hagyományos CriticalMass kerékpáros felvonulás zárja.

Brányi Mária alpolgármester a rendezvényektől azt várja, hogy ezzel egyre többen ismerhetik fel annak szükségességét, hogy kímélni kell a városi környezetet és ehhez az alternatív közlekedés lehetőségeit kell igénybe venni. Ez jó a városnak és jó az egyénnek, mert többet mozogva eljutni egyik helyről a másikra, ez segíheti az egészséges életmód kialakulását.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.