A törvény betartását követelték

Újra tüntettek a Quaestor károsultak Veszprémben.
 
 

A törvény betartását követelték

Újra tüntettek a Quaestor károsultak Veszprémben.
 
 
 
 
 

A törvény betartását követelték

Újra tüntettek a Quaestor károsultak Veszprémben.

Az Óváros téren gyülekező tüntetőkkel Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője találkozott. A tájékoztatójában annak a véleményének adott kifejezést, hogy a jelenlegi kormány ezzel az üggyel újra megosztja az országban élőket. Az látható viszont, hogy a károsultak jogos járandóságának a kifizetése hónapok óta húzódik.

Az aktuális kormánypropaganda azt hangoztatja, hogy jelenleg már csak két százalék kifizetésével vannak elmaradva. Ez nem igaz, mert más forrásból származó információk szerint 80 milliárd forint kifizetése történt eddig meg és 120 milliárd forint kifizetése várat még magára. Ez a helyzet elsődlegesen a kisbefektetőket sújtja a legjobban, mert ők szinte mindenüket elveszítették.

A képviselő szerint a kártalanításra fordítható összeg a Magyar Nemzeti Banknál rendelkezésre áll, és ezt látni lehet a bank, esztelenül pazarló magatartásából. A frakciócsoportjuk eltökélt abban, hogy a parlamentben olyan módosító indítványok kerüljenek már hétfőn beadásra, amelyekkel a kártalanítás ügyét kimozdíthatják a holtpontról. A reményét fejezte ki annak, hogy a kormánypárti képviselők is belátják a helyzet tarthatatlanságát és segítik a törvénytelen helyzet rendezését. Meg kell értenie mindenkinek, hogy ez a probléma közvetlenül több mint 30 ezer családot érint- hangsúlyozta Gőgös Zoltán.

Ezt követően a résztvevők további kérdéseket tettek fel Gőgös Zoltán képviselőnek, majd a tüntetők a belvárosban tiltakozó demonstrációt tartottak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.